top article

Παρά τη συντριπτική νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα και καθώς δεν έχει ακόμη προλάβει να δοκιμαστεί πολιτικά, ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος εστιάζεται γύρω από την προσωπική του ζωή, και συγκεκριμένα τη σύζυγό του Brigitte Trogneux και τον ασυνήθιστο γάμο τους. Εκτός από το ότι έχει μοναδικό στυλ, ακολουθούν 5 trivia που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. 

1. Ήταν η καθηγήτρια θεατρολογίας του Macron

O Μacron και η Trogneux κατάγονται από την μικρή γαλλική πόλη Amiens, όπου εκείνη δίδασκε λογοτεχνία, Λατινικά και θεατρολογία σε ένα ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο εκείνος ήταν μαθητής. Όταν ο Macron ήταν 15, τον σκηνοθέτησε στο πρώτο του θεατρικό, σύμφωνα με το BBC. "Συμπεριφερόταν ως ίσος με τους άλλους ενήλικες. Είχα εντυπωσιαστεί από την εξυπνάδα αυτού του αγοριού", έχει δηλώσει η Trogneux.

2. Είναι άγνωστο το πότε ξεκίνησε η σχέση τους

Το ζευγάρι δεν έχει αποκαλύψει πότε ξεκίνησε η σχέση του, αλλά ο Macron είχε δηλώσει ότι την ερωτεύτηκε από την αρχή- και της εξομολογήθηκε τον έρωτά του όταν ήταν 17. Σύμφωνα με τη βιογράφο του Macron, oι γονείς του νόμιζαν ότι ήταν ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του και κόρη της Trogneux, Laurence Auzière. Όταν ανακάλυψαν την αλήθεια, οι γονείς του της ζήτησαν να μείνει μακριά του μέχρι να γίνει 18. "Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα" απάντησε εκείνη και έτσι τον έστειλαν να σπουδάσει μακριά. Πριν φύγει, της είπε "Ο,τι και να κάνεις, θα σε παντρευτώ". 

Brigitte Trogneux: 5 trivia για τη ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας

3. Τελικά, η Trogneux εγκατέλειψε το σύζυγό της για τον Macron

H Τrogneux ήταν παντρεμένη με τον τραπεζίτη Andre Louis Auzière με τον οποίο είχε 3 παιδιά (σήμερα, έχει 7 εγγόνια). Το 2006 πήρε διαζύγιο και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον Macron. "Η αγάπη παρέσυρε τα πάντα και με οδήγησε στο διαζύγιο. Ήταν αδύνατο να του αντισταθώ", δήλωσε το 2016 στην Paris Match. 
H Trogneux μετακόμισε στο Παρίσι και συνέχισε να διδάσκει ως το 2015, οπότε άφησε τη δουλειά της για να επικεντρωθεί στην καριέρα του συζύγου της που ήταν τότε Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Σύμφωνα με το BBC, η μητέρα του Macron δηλώνει ότι θεωρεί την Trogneux περισσότερο φίλη παρά νύφη της. 

4. Συμβούλευε τον Macron σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας

Η Trogneux είχε ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του συζύγου της και θεωρείται η έμπιστη σύμβουλός του. "Κάθε βράδυ συζητάμε και λέμε ο ένας στον άλλον όσα ακούσαμε για εμάς στη διάρκεια της ημέρας", είχε δηλώσει στην Paris Match. "Πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική, να κάνω τα πάντα για να τον προστατεύσω". 
Κάποιοι την έχουν παρομοιάσει με τη Michelle Obama για την υποστήριξη που δείχνει στο σύζυγό της, ενώ ο Macron σχεδιάζει να επισημοποιήσει το ρόλο της Πρώτης Κυρίας με τη μορφή αξιώματος. "Θα είναι στο πλευρό μου, όπως πάντα, αλλά θα έχει και ενεργό δημόσιο ρόλο". 

macron

5. Τα παιδιά της στήριξαν ενεργά την προεκλογική καμπάνια του Macron

Πριν παντρευτούν, ο Macron σιγουρεύτηκε για τη σύμφωνη γνώμη των τριών παιδιών της, Sebastien, Laurence, και Tiphaine. "Ήταν μια σημαντική κίνηση, γιατί κανείς δε θα είχε δείξει τόση προσοχή, να έρθει και να μας "ζητήσει το χέρι της" πριν το γάμο. Δεν το έκανε ακριβώς έτσι, αλλά ήθελε να ξέρει αν ήταν κάτι που θα δεχόμασταν", δήλωσε η κόρη της Trogneux, Tiphaine Auziere. Μάλιστα, η τελευταία δούλεψε ως δικηγόρος στην προεκλογική καμπάνια του Macron. 

 

 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Δευτέρα 31.07.2017

MF Cover Story: Atomic Blonde

Στην πρωτη της μεγάλη συνέντευξη ως κυρία Θεοδωρίδη, η Δούκισσα Νομικού μιλά για τη νέα της ζωή και μας συστήνει τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εαυτό της

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

Shopping Τετάρτη 12.07.2017

MF Fashion Editorial: By the pool

Athleisure στοιχεία και χρωματικές εντάσεις συναντούν τα σέξι '80s στην πιο επίκαιρη εκδοχή του beachwear.

>