top article

Το σκάνδαλο Weinstein αποτέλεσε αφορμή για πολλές γυναίκες να μιλήσουν για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης είτε στους χώρους εργασίας τους, είτε στην προσωπική ζωή τους. 

Καθώς όλο και περισσότερες μαρτυρίες έρχονται στο φως, αποκαλύπτοντας την έκταση του προβλήματος, η Christy Turlington άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο, μιλώντας για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στον κόσμο του modeling. 

"Η παρενόχληση και η κακομεταχείριση είναι φαινόμενα διαδεδομένα, που ο κόσμος της μόδας γνωρίζει και ανέχεται", δήλωσε στο WWD. "Η βιομηχανία είναι γεμάτη από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την αίσθηση απόρριψης και μοναξιάς που όλες έχουμε βιώσει σε κάποια φάση της καριέρας μας. Νιώθω τυχερή που δεν είχα η ίδια κάποια τραυματική εμπειρία, αλλά ξέρω ότι αποτελώ εξαίρεση". 

Η ίδια αποδίδει το γεγονός στην προστασία της μητέρας της, που την ακολουθούσε παντού τα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Ωστόσο, όπως δηλώνει, αργότερα συνειδητοποίησε ότι με κάποιον τρόπο είχε σχετιστεί με άνδρες που εκμεταλλεύονταν μοντέλα.

"Μερικές φορές, κατέβαινα από το αεροπλάνο για να διαπιστώσω ότι με περίμενε κάποιος 'περίεργος' άνδρας, που θα με πρόσεχε κατά την παραμονή μου στην εκάστοτε πόλη. Εκ των υστέρων, κατάλαβα ότι ίσως έπαιξα άθελά μου το ρόλο του ΄δολώματος' για κάποιες άλλες γυναίκες. Έγινα εν αγνοία μου συνένοχος, στο να αισθανθούν άλλες γυναίκες ασφαλείς να συνεργαστούν με αυτούς τους άνδρες. Αν ήξερα τότε το πώς σκέφτονταν, θα είχα αποστασιοποιηθεί από εκείνους", παραδέχτηκε. 

H Turlington υπογράμμισε επίσης το ότι το modeling είναι ένας από τους ελάχιστους κλάδους που δεν έχουν ακόμη σωματείο εργαζομένων, γεγονός που αφήνει πολλά νέα μοντέλα απροστάτευτα. Για την ίδια, μια λύση θα ήταν τα μοντέλα να μην δουλεύουν πριν ενηλικιωθούν, αλλά και η σωστή ενημέρωση των παιδιών πάνω στο θέμα. "Η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να συμβεί παντού, οποιαδήποτε στιγμή. Πρέπει να μάθουμε στα κορίτσια και τα νεαρά αγόρια να το αναγνωρίζουν και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους".  

 

 

 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>