Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Hollywood, ο βραβευμένος με Όσκαρ Kevin Spacey, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την προσωπική του ζωή και παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του με μια εκτενή, εξομολογητική ανάρτηση στο Twitter. 

Ωστόσο, η αφορμή ήταν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου, που ήρθαν στην επιφάνεια πριν λίγες μέρες. 

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Anthony Rapp αποκάλυψε σε μια συνέντευξη ότι ο Kevin Spacey τον είχε προσεγγίσει ερωτικά το 1986, όταν ο ίδιος ήταν 14 χρονών και ο Spacey 26.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, ο ίδιος βρισκόταν στο πάρτυ που διοργάνωνε ο ηθοποιός στο διαμέρισμά του στο Manhattan, όταν εκείνος τον οδήγησε μεθυσμένος σε ένα δωμάτιο. Ο Rapp τον έδιωξε και έφυγε, αλλά όπως δήλωσε, το περιστατικό τον σημάδεψε στη μετέπειτα ζωή του. 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Spacey που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσε σε απόλυτη μυστικότητα την ιδιωτική του ζωή, έγραψε στο Twitter το παρακάτω μήνυμα. 

"Σέβομαι και θαυμάζω τον Anthony Rapp ως ηθοποιό. Είμαι κάτι παραπάνω από τρομοκρατημένος που άκουσα την ιστορία του. Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, πρέπει να είναι περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Αλλά αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη για αυτό που ήταν μια πολύ ανάρμοστη συμπεριφορά μεθυσμένου, και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως είχε όλα αυτά τα χρόνια.

Η ιστορία αυτή με ενθάρρυνε να ξεκαθαρίσω κι άλλα πράγματα για την ζωή μου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φήμες εκεί έξω για μένα και κάποιες πυροδοτούνται από το γεγονός πως είμαι τόσο προστατευτικός για την ιδιωτικότητά μου. Όπως γνωρίζουν οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι, στην ζωή μου είχα σχέσεις με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και επιλέγω τώρα να ζω ως ομοφυλόφιλος άνδρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με το να εξετάζω την ίδια μου τη συμπεριφορά".