Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Kate Middleton στις δημόσιες εμφανίσεις της βασιλικής οικογένειας και σχεδόν πάντα στο πλευρό του πρίγκιπα William, πλήρως αφοσιωμένη στα "καθήκοντα" της βασιλικής ζωής. 

Εκείνο, ωστόσο, που λίγοι γνωρίζουν, είναι το πού εργαζόταν η Δούκισσα του Cambridge πριν αποκτήσει το ρόλο που της άλλαξε τη ζωή. 

Αρχικά, πριν φοιτήσει στο St Andrew's University (όπου γνωρίστηκε με τον πρίγκιπα William), η Κate αφιέρωσε έναν ολόκληρο χρόνο (γνωστό στο εξωτερικό και ως "gap year") ταξιδεύοντας στη Χιλή, όπου παρακολούθησε ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της φιλανθρωπικής οργάνωσης Raleigh International αλλά και στη Φλωρεντία, όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Βρετανικό Ινστιτούτο. 

Το 2005 πήρε πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και εργάστηκε για λίγο καιρό στην επιχείρηση των γονιών της, Party Pieces, που προμηθεύει υλικά για γιορτές και πάρτι. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε σαν υπεύθυνη αγορών στο τμήμα αξεσουάρ του καταστήματος Jigsaw Junior.

Mάλιστα, η πρώην ιδιοκτήτρια του brand, Belle Robinson, αποκάλυψε ότι η Kate ήταν υπεύθυνη και πολύ φιλική στο περιβάλλον του γραφείου, παρά τη δημοσιότητα που ήδη λάμβανε λόγω του "γαλαζοαίματου" συντρόφου της. 

"Καθόταν στην κουζίνα την ώρα του μεσημεριανού και συζητούσε με όλους- με τους οδηγούς των βαν μέχρι τις λογίστριες", δήλωσε σε βρετανικό έντυπο. 

Αργότερα, η Kate άφησε τη θέση της στην εταιρεία και όπως φημολογείται, σκεφτόταν να ακολουθήσει μια καριέρα στη φωτογραφία.  Το Νοέμβριο του 2010, ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα William και η ίδια δήλωσε ότι το να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας της φαινόταν τρομερά αγχωτικό, αλλά ήταν διατεθειμένη να δουλέψει σκληρά και να μάθει γρήγορα.