Μπορεί τα παιδιά να εξοικειώνονται πλέον με τη χρήση των social media από πολύ μικρή ηλικία, αλλά σίγουρα αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους γονείς- και ο πρίγκιπας William είναι ένας απ' αυτούς.

Μιλώντας σε ένα γκαλά για τη συνεργασία της The Children's trust, μιας οργάνωσης που βοηθά τα παιδιά με εγκεφαλικές βλάβες, και της Skillforce- μιας από τις φιλανθρωπικές του οργανώσεις, ο πρίγκιπας δήλωσε ότι πλατφόρμες όπως το Instagram, το Facebook και το Snapchat κάνουν τα παιδιά να μη θέλουν να αποχωριστούν το κινητό τους. 

"Η πίεση που δέχονται οι νέοι άνθρωποι στις μέρες μας είναι μεγάλη- είναι μάλλον μεγαλύτερη από εκείνη της γενιάς μου, που δεν απέχει και τόσο πολύ", είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα. 

"Τα παιδιά δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ και προετοιμάζονται να εισέλθουν σε μια βαθιά ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Εκτός από αυτό, υπάρχει η αίσθηση της διαθεσιμότητας 24/7 μέσω των social media και oι επιπτώσεις αυτής στις σχέσεις, την οικογένεια αλλά και την αίσθηση της αυτοεκτίμησης ενός παιδιού. Υπάρχει ένα τίμημα σε όλο αυτό". 

Ο πρίγκιπας Harry φαίνεται να μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με τον αδερφό του. "Οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο online και είναι σαν να κρατούν διαρκώς το μυαλό τους σε εγρήγορση. Δεν θα έβαζες το σώμα σου στην ίδια δοκιμασία- είναι σαν να προπονείσαι διαρκώς. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα προτείνει να απαγορευτούν τα social media, αλλά πολλοί υποφέρουν από πνευματική εξάντληση λόγω αυτών. Πρέπει να μιλάμε περισσότερο ο ένας στον άλλο".