Δες την 20χρονη, καστανή Marilyn πριν γίνει star.

Όταν η 20χρονη Norma Jeane Dougherty πόζαρε το 1946 μπροστά στο φωτογραφικό φακό του Joseph Jasgur, κανείς δεν φανταζότανε πως 65 χρόνια μετά αυτές οι φωτογραφίες θα άξιζαν χιλιάδες ευρώ. Η νεαρή Norma Jeane, αρκετά πριν μεταμορφωθεί στο διαχρονικό sex symbol με το ψευδώνυμο «Μarilyn Monroe», πόζαρε χαμογελαστή, φορώντας το μπικίνι της και ένα καρό πουκάμισο με τζιν, για τον 27χρονο τότε Joseph Jasgur.
H
Μonroe μπήκε στο studio του φωτογράφου χωρίς καθόλου χρήματα και με την φιλοδοξία να γίνει κάποτε μοντέλο και να τον ξεπληρώσει τότε.
Λέγεται μάλιστα πως με το συγκεκριμένο portfolio παρουσιάστηκε, άγνωστη ακόμα, στην πρώτη της οντισιόν για ταινία στην 20th Century Fox. Ο Jaspur, o οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009, όταν βρέθηκε σε μεγάλη οικονομική ανάγκη πούλησε τις αυθεντικές φωτογραφίες και τα δικαιώματα τους σε κάποιον συλλέκτη.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε προσπαθώντας να πάρει πίσω τα πολυπόθητα αρνητικά. Η δημοπρασία θα γίνει το Δεκέμβριο από το Julien's Auctions και η τιμή εκκίνησης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή από τον οίκο δημοπρασιών.
Διονυσία Καλαποθαράκου

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

Shopping Τετάρτη 12.07.2017

MF Fashion Editorial: By the pool

Athleisure στοιχεία και χρωματικές εντάσεις συναντούν τα σέξι '80s στην πιο επίκαιρη εκδοχή του beachwear.

Shopping Παρασκευή 23.06.2017

MF Fashion Editorial: City Sleek

Σκιά και φως, μαύρο και λευκό. Το αέναο παιχνίδι των δύο βασικών τόνων εξακολουθεί να εκπλήσσει με όπλα το "κοφτερό" tailoring και την απόλυτη ομορφιά του μινιμαλισμού.

>