Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να έκλεισε τα 91 της χρόνια τον περασμένο Απρίλιο, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική παράδοση, ο επίσημος εορτασμός έγινε χθες το πρωί με μια φαντασμαγορική τελετή. 

Η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου έφτασε στο παλάτι έφτασε σε μια ανοιχτή άμαξα με το πρίγκιπα Φίλιππο στο πλευρό της , καθώς χιλιάδες Βρετανοί είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν 1.600 στρατιώτες και 244 άλογα. Μάλιστα, σε δυο από τα μπροστινά άλογα ξεχώριζαν οι πρίγκιπες Κάρολος και William. 

Λίγο αργότερα, η βασιλική οικογένεια συγκεντρώθηκε στο μπαλκόνι για τον καθιερωμένο χαιρετισμό και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Ωστόσο, τα τραγικά γεγονότα που έχουν συνδεθεί τελευταία με τη βρετανική πρωτεύουσα έριξαν τη σκιά τους στο κλίμα της τελετής, με τη βασίλισσα να δηλώνει ότι "Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από ένα πολύ ζοφερό εθνικό αίσθημα. Η χώρα έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς φοβερών τραγωδιών. Το Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμάζεται αλλά είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες". 

Τέλος, τα απρόοπτα δεν έλλειψαν από την τελετή, αφού 5 στρατιώτες λιποθύμησαν εξ' αιτίας της υψηλής θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τον βαρύ εξοπλισμό και το καπέλο βάρους ενός κιλού που προβλέπεται να φορούν στην τελετή. 

Δες παρακάτω τα στιγμιότυπα της εντυπωσιακής τελετής.