top article

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ είναι μια αιώνια επανάληψη: Ξεκινάει νωρίς το πρωί με τις λογοτεχνικές μεταφράσεις και συνεχίζεται με διάβασμα, γράψιμο, ψώνια για φαγητό. Το πρόγραμμά μου είναι αυστηρό, επειδή όταν δουλεύεις στο σπίτι χρειάζεται αυτοπειθαρχία.

Η ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ παρακολουθώντας αμερικανικές σειρές. Πρόκειται για πολύ σπουδαίες αφηγήσεις, που ξεκίνησαν πριν από 10-15 χρόνια με τους Sopranos και συνεχίζονται. Είναι σαν να παρακολουθείς άρτια μυθιστορήματα, πολλές φορές, με πολύ καλή ανάπτυξη χαρακτήρων, με εξαιρετική ανάπλαση της εποχής και των συνθηκών της αφηγηματικής συνθήκης.

ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Η δυσπραγία, οικονομική και κοινωνική, έχει επηρεάσει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σαφώς και δεν με αφήνει απαθή και αδιάφορο. Επειδή όμως έχω αρκετά εύθραυστο ψυχισμό, που έχει δοκιμαστεί από πολλά, προσπαθώ να διατηρώ έναν βαθμό αυτοπροστασίας. Δεν έχω το σθένος ούτε την πολυτέλεια να καταρρεύσω. Δεν έχω το κουράγιο να είμαι απαισιόδοξος.

ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΑ 17 ΜΟΥ. Δεν έχω κάνει άλλη δουλειά, πάντα βιοποριζόμουν γράφοντας. Κάνοντας λογοτεχνικές μεταφράσεις και συνεργαζόμενος με εφημερίδες και περιοδικά. Μοιραία, το βασικό υλικό του εαυτού μου, των βιωμάτων μου, των τραυμάτων μου ή των απωθημένων, αποτελούσε και αποτελεί το κύριο υλικό κατασκευής των χαρακτήρων μου. Που είναι συνήθως άτομα δυσπροσάρμοστα και όχι ιδιαίτερα τυχερά στον έρωτα, όπως υπήρξα εγώ, τουλάχιστον μέχρι τη γνωριμία με το φίλο μου.

ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ είναι εντελώς διαφορετικό, επειδή αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πλοκή του. Οπότε συνήθως ψάχνω και αναζητώ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Και μετά βλέπω κατά πόσο επιζούν συγγραφικά, πόσο αντέχουν μετά τη δέκατη ή εικοστή σελίδα τους. Αλλιώς τα αφήνω.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΓΡΑΨΑ
μετά τις παροτρύνσεις των φίλων μου. Δοκίμασα να γράψω ένα αστυνομικό για παιδιά στο πρότυπο της Αγκάθα Κρίστι. Το βιβλίο είχε απρόσμενη επιτυχία, πήρε και το Κρατικό Βραβείο. Έτσι ξαφνικά έγινα και συγγραφέας παιδικών βιβλίων χωρίς να το καταλάβω. Η συγγραφή τους πάντως είναι κουραστική - πολύ περισσότερο από το γράψιμο ενός βιβλίου για ενήλικες.


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>