top article

Η κοινή αγάπη για τη μόδα έχει γίνει η κινητήριος δύναμη για ιστορικές συνεργασίες, όπως αυτή του Yves Saint Laurent με τον Pierre Berge, αλλά και της Miuccia Prada με τον Patrizio Bertelli, των Domenico Dolce και Stefano Gabbana, ή Marc Jacobs και Robert Duffy, που ξεκίνησαν ως σύντροφοι στη ζωή κι έχτισαν μαζί παγκόσμιους κολοσσούς της μόδας.

Σήμερα, εν μέσω κρίσης, οι designers νιώθουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για συμμαχίες, για διάλογο, για να μοιραστούν και να αλληλοσυμπληρωθούν. Κάποιοι το κάνουν επιδιώκοντας δυνατές fashion συνεργασίες κι άλλοι δουλεύοντας χέρι-χέρι με την αδελφή ψυχή τους μέσα σε μια κοινή δημιουργική πορεία. Η Madame Figaro παρουσιάζει αποκλειστικά τα πιο hot designer duos της μόδας που κατάφεραν να ξεχωρίσουν υιοθετώντας το ρητό “η ισχύς εν τη ενώσει”.

Kate και Laura Mulleavy, σχεδιάστριες του οίκου Rodarte

MF Συναντήσεις: Τα δίδυμα της μόδας

Σύντομο CV
1979 Γεννιέται η Kate.
1980 Γεννιέται η Laura.
2001 Αποφοιτούν από το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, με πτυχίο Σύγχρονης Ιστορίας 19ου & 20ού αιώνα και Σύγχρονης Λογοτεχνίας, αντίστοιχα.
2005 Παρουσιάζουν στη Νέα Υόρκη τις πρώτες τους δημιουργίες (10 φορέματα ραμμένα στο χέρι) που τραβούν την προσοχή της Anna Wintour. Κι έτσι ένα νέο όνομα προστίθεται στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας, ο οίκος Rodarte.
2009 Κερδίζουν το βραβείο “Καλύτερου Σχεδιαστή Γυναικείου Prêt-à-Porter” από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) κι η φήμη τους απογειώνεται. Σήμερα ντύνουν τις Νάταλι Πόρτμαν, Κίρα Νάιτλι και Κέιτ Μπόσγουορθ.

Πώς γνωριστήκατε;
Kate: Είμαστε αδερφές με 18 μήνες διαφορά. Είμαστε αχώριστες. Θα μπορούσαμε να είμαστε δίδυμες.

Γιατί είναι καλύτερο να έχει κανείς συνεργάτη;
Laura: Στην περίπτωσή μας δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα. Πάντα μοιραζόμασταν το ίδιο όραμα και την ίδια οπτική γωνία όσον αφορά τη μόδα. Για εμάς, η ομορφιά βρίσκεται στην ατέλεια, στο ψεγάδι, στο χάος, στο σκοτάδι. Η μόδα πρέπει να είναι ένας διαρκής διάλογος. Φύση, τέχνη, ιστορία, επιστήμη, μαθηματικά, όλα σχετίζονται.

Διαφωνείτε συχνά;
L: Ταυτιζόμαστε τόσο, που μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε. Στην πραγματικότητα, είμαστε ένα. Δεν μοιραζόμαστε αρμοδιότητες, κάνουμε τα πάντα μαζί, ή σχεδόν τα πάντα. Η Kate δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, οπότε κάνω εγώ το σοφέρ.

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας;
L: Ένα σώμα, μία φωνή. Υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη μεταξύ μας και μαζί μάθαμε ν' ακολουθούμε το ένστικτό μας.
Ένα δίδυμο που σας εμπνέει;
K: Κεραυνός κι αστραπή... Ό,τι πιο όμορφο.

Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>