top article

Η νεά γενιά του ελληνικού τραγουδιού. Η σύγκριση με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Η επιμονή της να τραγουδά δυναμικά επί σκηνής. Αλλά και ο νέος της ακουστικός ήχος. Το πιο εσωστρεφές ρεπερτόριο. Οι αλλαγές στην καριέρα της μετά το άλμπουμ Μετακόμιση Τώρα. Τις επιτυχίες Μονάχα Εγώ, Η Επιμονή Σου, Να ’Σαι Καλά να την κρατούν διαρκώς στη μουσική επικαιρότητα. Οι προσδοκίες μου (και πολλών άλλων) για μια λαϊκή στροφή της. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που είχα από καιρό στο μυαλό μου για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ξαφνικά στριμώχνονται να εκφραστούν το ένα μετά το άλλο, όση ώρα την ακούω να μου αφηγείται λεπτομέρειες για τις πολύωρες πρόβες της, την καλή σχέση με τους μουσικούς της, αλλά και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της παραγωγής που θέλει να επιβλέπει, προκειμένου όλα να λειτουργήσουν ρολόι στην πρεμιέρα της το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Anodos Live Stage. Και όπως συμβαίνει συνήθως, όταν οι άνθρωποι μιλούν για τη δουλειά που τους παθιάζει, χαλαρώνουν τόσο πολύ, που κάποια στιγμή αφήνουν να ξεγλιστρίσουν λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα τους, χωρίς καν να έχουν τη διάθεση να τις φιλτράρουν.


ΟΤΑΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Μου είχε κάνει την εντύπωση που αμέσως έπειτα από ένα live σου το καλοκαίρι, σε πέτυχα σε κάποιο μπαράκι να σερβίρεις ποτά. Ένιωσα, πως το έκανες από ανάγκη, όχι για πλάκα.
Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να περιποιούμαι και να προσέχω τους άλλους. Επίσης, μου αρέσει να κινούμαι. Κι επειδή δεν πίνω πάρα πολύ, δεν μπορώ να κάθομαι. Άρα σε κάποια μαγαζιά που νιώθω την απαραίτητη οικειότητα, περνάω πίσω από τη μπάρα, κερνάω σφηνάκια και βάζω ποτά στους φίλους μου. Αυτό. Μ' αρέσει να προσφέρω. Με ξεκουράζει.

Επίσης, συχνά στην τηλεόραση μου δίνεις την εντύπωση ενός ήρεμου ανθρώπου, που χαμογελά σεμνά, ενώ η φωνή σου και οι συναυλίες σου εκπέμπουν κάτι άλλο.

Όχι, όχι. Είμαι δυναμική. Ωστόσο, μπορεί όντως αυτή η πρώτη-πρώτη επαφή να εκπέμπει αυτή την ηρεμία. Γενικά, δεν είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να προκαλέσει αμέσως το ενδιαφέρον του άλλου. Ούτε να είμαι στο επίκεντρο μιας παρέας για να πει αμέσως ο άλλος “τι προσωπικότητα είναι αυτή”.

Έχω ακούσει ότι είσαι ένας νευρικός άνθρωπος.
Χμ. Γενικότερα είμαι φωνακλού. Δεν βρίζω, αλλά φωνάζω. Νομίζω όμως ότι είμαι σε στάδιο μεγάλης βελτίωσης κι αλλαγής. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχω σωστή αίσθηση για το τι εισπράττουν οι άλλοι από τα νεύρα μου. Πολλοί γύρω μου πληγώνονται. Προσπαθώ να το περιορίσω, αλλά για κοινωνικούς καθαρά λόγους. Ωστόσο, πιστεύω πως με κάποιους ανθρώπους είναι καλύτερο να πεις μια κουβέντα παραπάνω. Ύστερα από τρία λεπτά είμαι όλο αγκαλιές. Οι άλλοι βέβαια αργούν να επανέλθουν. Μάλλον είναι ο τρόπος μου, μεγεθύνει ό,τι λέω.Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τι έφερε, πιστεύεις, το άλμπουμ Μετακόμιση Τώρα στην πορεία σου;

Κυρίως, μια δική μου προσωπική ωρίμανση, αλλά και αλλαγή στον τρόπο που βλέπω κάποια πράγματα. Σε συνδυασμό και με τη δική μου κυριολεκτική μετακόμιση, με ανάγκασε να γίνω πιο συγκεκριμένη. Κάτι που μου έχει φέρει μεγάλη ξεκούραση.

Ξεκούραση από δύσκολα διλήμματα;
Ναι. Και από παρανοήσεις με φίλους, συναδέλφους, με όλους. Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω, χωρίς να φοβηθώ να αλλάξω κάποια πράγματα στον ήχο μου. Έφυγα, δηλαδή, από τον έντονο ηλεκτρικό ήχο, χρησιμοποίησα ακουστικά όργανα, και αυτό από μόνο του ήταν μια μεγάλη αλλαγή. Επίσης, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πιο εσωτερικό υλικό, όχι τόσο εξωστρεφές.

Άρα μιλάμε για μια μόνιμη στροφή στον ήχο σου;
Όχι. Σίγουρα όμως είναι ένα πέρασμα που εμένα με ικανοποιεί.

Δηλαδή “η μετακόμιση” δεν έδωσε ένα πιο σαφές στίγμα για το τι είσαι;

Θεωρώ ότι είναι ακόμη μία πλευρά του εαυτού μου.

Υπάρχει κάποια κριτική που να σε έχει κουράσει;

Αυτή για την ταυτότητά μου. Έχω; Δεν έχω; Τι είμαι, τελοσπάντων; Δεν συμφωνώ καθόλου με τη συγκεκριμένη κριτική. Τις υπόλοιπες τις λαμβάνω υπόψη μου.


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>