top article

Δεν θα διαβάσεις ποτέ κάτι για τα προσωπικά της, δεν θα δεις φωτογραφίες της στα gossip περιοδικά και όταν την ακούσεις να μιλάει με αυτή τη δυνατή, λίγο μπάσα φωνή της, η πρώτη εντύπωση που σου δίνει είναι ότι είναι πολύ συγκροτημένη και αυστηρή. Το πρώτο ισχύει, το δεύτερο όχι. Μόλις χαλαρώσει λίγο το χαμόγελό της, η άνεση και έμφυτη ευγένειά της προδίδουν ότι η Βίκυ Παπαδοπούλου είναι ένα αληθινά κανονικό κορίτσι. Συναντηθήκαμε δύο ώρες πριν ξεκινήσει η παράσταση Η Αφροδίτη με τη Γούνα, που βασίζεται στο ομότιτλο έργο του Μαζόχ, και δύο μέρες πριν φύγει για το Βερολίνο. Η ταινία Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη, όπου πρωταγωνιστεί, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της 64ης Μπερλινάλε. Είναι ενθουσιασμένη με τη συμμετοχή της, αλλά ξέρει ακριβώς ποιο είναι το ζητούμενό της.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν έμαθες ότι η ταινία θα πάει στο Φεστιβάλ του Βερολίνου;
Μου το είπε ο Γιάννης Οικονομίδης τηλεφωνικά. Ενθουσιάστηκα, χάρηκα πάρα πολύ, κυρίως για τον Γιάννη γιατί το αξίζει. Πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο ώριμη και “ανοιχτή” ταινία του, για την οποία δούλεψε σκληρά και με απίστευτη αγάπη.

Ο δικός σου ρόλος ποιος είναι;
Υποδύομαι τη Βίκυ, μια λαϊκή, σκληρή γυναίκα, που κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Είναι διαζευγμένη, μητέρα ενός κοριτσιού και ζει με τον αδερφό της ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα, και με τον άρρωστο πατέρα της. Μια μικροαστική οικογένεια, που είναι οι πιο κοντινοί άνθρωποι του κεντρικού ήρωα, του Στράτου, τον οποίο ενσαρκώνει ο Βαγγέλης Μουρίκης.

Τι θα προτιμούσες: ένα βραβείο στο φεστιβάλ ή να κάνει η ταινία πολλά εισιτήρια;

Είναι μεγάλη τιμή να πας στο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε, αλλά η μεγαλύτερη ανταμοιβή θα είναι να κάνει η ταινία πολλά εισιτήρια, να τη δει ο κόσμος στον κινηματογράφο. Το Μικρό Ψάρι είναι μια αμιγώς ελληνική ταινία που μιλά για τη ζωή μας αυτή την εποχή και για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Είναι ένα πολύ ελληνικό σενάριο, για την τιμή, την ηθική, το ήθος, με αρχή, μέση και τέλος και ήρωες που αντιδρούν και συμπεριφέρονται με απόλυτα ελληνικό τρόπο.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μας έχει συμβεί λόγω κρίσης;
Ο φόβος. Όχι μόνο για το οικονομικό μας μέλλον. Φοβόμαστε να εμπιστευτούμε, να κάνουμε σχέσεις, οικογένεια, να μείνουμε στην πατρίδα μας. Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός μας.

Έχεις σκεφτεί να φύγεις;
Όχι, την αγαπάω υπερβολικά την πατρίδα μου. Το μόνο πράγμα που θα με έκανε να αφήσω τα πάντα είναι ένας παράφορος έρωτας.

Πώς είσαι όταν ερωτεύεσαι;
Πετάω στα ουράνια. Τα βλέπω όλα πιο αισιόδοξα, πιο όμορφα. Είμαι πιο δοτική και συγκεντρωμένη, γίνομαι καλύτερη.

Η Βάντα που υποδύεσαι στην Αφροδίτη με τη Γούνα παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της κυριαρχίας. Εσύ είσαι ανταγωνιστική στις σχέσεις σου;
Παλαιότερα ήμουν. Έχει τύχει να είμαι με κάποιον και να παίζουμε διαρκώς το παιχνίδι “ποιος έχει το πάνω χέρι”. Όσο περνάει ο καιρός το αποβάλλω, γιατί βλέπω ότι η ουσία μιας σχέσης είναι να προχωράς παράλληλα με τον άλλον και υποστηρικτικά. Μόνο έτσι μπορεί να επέλθει η αγάπη.

Ποτέ δεν έχουμε διαβάσει κάτι για τα προσωπικά σου.
Ούτε πρόκειται. Δεν μιλάω ποτέ γι' αυτά. Δεν κρύβομαι, αλλά δεν θα απαντήσω ποτέ σε ερώτηση τέτοιου περιεχομένου. Δεν πιστεύω ότι αφορά κανέναν το τι κάνω στο σπίτι μου.

Στη δουλειά είσαι καλύτερη όταν είσαι ερωτευμένη;
Εκεί δεν επηρεάζομαι, όποια κι αν είναι η ψυχολογική μου κατάσταση. Η δουλειά είναι ένας άλλος έρωτας, ανεξάρτητος.

Βίκυ Παπαδοπούλου: Ένα κανονικό κορίτσι

Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>