top article

Ήδη γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε διαφημίσεις. Αυτό είναι το σύνηθες σενάριο. Μερικές -σπάνιες- φορές όμως τα δεδομένα αντιστρέφονται και ένας άγνωστος μέχρι τότε ηθοποιός γίνεται διάσημος μέσα από μία τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια. Σε αυτή την πολύ μικρή κατηγορία ανήκει και ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές (Αέρινες Σιωπές, Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο) έγινε talk of the town υποδυόμενος τον απελπισμένα ερωτευμένο Θανάση σε σποτ κινητής τηλεφωνίας. Το επόμενο βήμα ήταν ο ρόλος του σέξι αγρότη στο σουρεαλιστικό Κάτω Παρτάλι του Mega, τη σειρά που παρακολουθούν και συζητούν όλοι και που μάλλον σηματοδοτεί το τέλος της απραξίας στην ελληνική τηλεόραση. Ο ίδιος πάντως μοιάζει να έχει αποκωδικοποιήσει σωστά όλο αυτό το buzz.

Τι σημαίνει η επιτυχία της σειράς Κάτω Παρτάλι για σένα, αλλά και για την ελληνική τηλεόραση και το κοινό της;
Για μένα το Παρτάλι είναι ευ-τυχία, καλή τύχη δηλαδή. Τη σημασία της επιτυχίας την αφήνω να την αναλύσουν άλλοι, σίγουρα πιο ειδικοί από μένα ή πιο άμεσα ενδιαφερόμενοι, όπως είναι το κανάλι ή η παραγωγή. Και μόνο ότι μέσα από αυτή τη δουλειά έχω γνωρίσει κάποιους πολύ σπάνιους ανθρώπους, μου αρκεί. Για την ελληνική τηλεόραση δείχνει να είναι μια ανάσα από ό,τι στραβό έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και μια νέα αρχή για την επιστροφή σειρών με ελληνικό στοιχείο, τόσο στη σύλληψη όσο και στη γραφή. Για τον κόσμο εύχομαι να αποτελεί μια ευχάριστη νότα με πολύ γέλιο, μια αφορμή να ξεχαστεί από την πραγματικότητά του.

Αν είχες αρκετά χρήματα, θα έκανες τηλεόραση ή μόνο θέατρο;
Το να κάνεις τηλεόραση δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης. Υπάρχουν δουλειές που είναι τόσο αξιόλογες, ώστε δεν βάζεις μπροστά τα χρήματα. Είναι ένα μέσο άλλωστε η τηλεόραση για να επικοινωνήσεις ευρύτερα, είτε μια δική σου ανάγκη είτε την ανάγκη ενός ολόκληρου λαού, κι έτσι πατώντας πάνω στη μυθοπλασία να προτείνεις μια στάση ή μια αλλαγή κατεύθυνσης. Ας μην μεταχειριζόμαστε το θέατρο σαν να είναι ελίτ, ενώ την τηλεόραση σαν νόθο παιδί της τέχνης. Όλα μπορούν να δώσουν θαυμαστά αποτελέσματα, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Το κριτήριό μου για μια δουλειά δεν είναι η οικονομική μου κατάσταση, αλλά τι έχω να προσφέρω ή να πω μέσα από αυτήν. Και τώρα και πάντα.

Στο Κάτω Παρτάλι υποδύεσαι έναν αγρότη. Ποια είναι η δική σου σχέση με τη φύση;
Είναι καλή. Πάντα αισθάνομαι όμορφα όταν υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκομαι σε μέρη όπου μπορώ να τηνχαρώ. Ωστόσο είμαι παιδί της πόλης και αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι να ανακαλύπτω τη φύση μέσα στην πόλη, όσο δύσκολο κι αν είναι. Υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που έχουν εξαιρετική φυσική ομορφιά.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να ζήσεις στην επαρχία;
Όχι. Θα μπορούσα όμως να προσαρμοστώ αν υπήρχε σοβαρός λόγος ή αν έβρισκα εγώ έναν λόγο που θα με κρατούσε δημιουργικά ζωντανό. Όταν γεράσω πολύ, με βλέπω ίσως σε κάποιο νησί να γράφω και να κοιτάζω τη θάλασσα.

Συνταγή επιτυχίας: Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>