top article

Ποια θεωρείς καθοριστικά σημεία στη ζωή σου;
Την απόφασή μου να ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά, την οποία πήρα όταν ήμουν ακόμη στο λύκειο, και τη γέννηση των παιδιών μου, που είναι το σπουδαιότερο όλων.

Τελικά, ο έρωτας είναι πάντα η μεγαλύτερη ανατροπή;
Για μένα δεν είναι. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από τον έρωτα, όπως η υγεία και η συνείδηση του εαυτού μας. Και μπορείς κάλλιστα να ερωτευτείς, χωρίς να έχεις τίποτα από αυτά και να μην είσαι καθόλου ευτυχής. Δεν είμαι υπέρ της θεοποίησης του έρωτα. Άλλωστε, δεν κατακτιέται με κόπο, οπότε δεν μπορεί να αποτελέσει και υψηλή αξία ή σημείο αναφοράς. Είναι ένα υπέροχο πράγμα που δεν το ορίζουμε, όπως έρχεται έτσι φεύγει.

Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από τη δουλειά σου;

Δεν αποσκοπώ σε τίποτα άλλο παρά μόνο στο να την κάνω καλά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που παίρνεις από αυτή;
Δεν νομίζω ότι θα ήμουν ευτυχής κάνοντας οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Η διαδικασία της, είτε αυτό λέγεται πρόβα είτε γύρισμα, μου δίνει μεγάλη χαρά. Ο στόχος μου είναι να κάνω δουλειές που με ευχαριστούν. Όπως ευχαριστήθηκα και τα γυρίσματα της ταινίας Στα Καλά Καθούμενα.

Tα απαραίτητα στοιχεία μιας καλής κινηματογραφικής κωμωδίας;

Το βασικότερο είναι να αφηγείται μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Όσο καλύτερο είναι το σενάριο, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να κάνεις μια καλή ταινία. Χωρίς αυτό είναι σαν να θέλεις να φτιάξεις μια νόστιμη μακαρονάδα, αλλά να σου λείπουν τα μακαρόνια - όσο καλός μάγειρας κι αν είσαι ή όσο κι αν το προσπαθήσεις, δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η σκηνοθεσία και μετά το καστ. Και εν τέλει -και ίσως να είναι εύκολα παρεξηγήσιμο αυτό που θα πω, αλλά θα το ρισκάρω-, με πόση αγάπη είναι φτιαγμένη μια ταινία. Αυτή η αγάπη επηρεάζει κάθε καλλιτεχνικό προϊόν, όπως και τη μακαρονάδα. Επειδή μαγειρεύω, μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα αυτό!

Οι δικές σου αγαπημένες κωμικές ταινίες ή σειρές;
Δεν παρακολουθώ καθόλου σειρές -ούτε καν κάποιες ξένες, που θεωρούνται καταπληκτικές-, γιατί δεν μπορώ να δω κάτι σε συνέχειες. Ταινίες, ενώ παλιότερα έβλεπα πάρα πολλές, τώρα κουράζομαι εύκολα και δεν έχω κουράγιο να το κάνω. Διαχρονικά αγαπημένες μου κωμωδίες όμως είναι ηΛούφα και Παραλλαγή, Ο Ηλίας του 16ου, Πολυθρόνα για Δύο, Θα σε κάνω βασίλισσα και οι ταινίες των Μόντι Πάιθονς.

Είσαι από τους λίγους ηθοποιούς που δεν έχουν ταμπέλα “δραματικού ή κωμικού”. Σε ποιους ρόλους όμως αισθάνεσαι πιο οικεία ή άνετα;
Δεν αντιλαμβάνομαι τους ρόλους μου ως κωμικούς ή δραματικούς. Ο μόνος ρόλος που με κάνει νιώθω πιο άνετα είναι εκείνος που έχει κάτι καινούργιο να μου πει. Και σίγουρα αισθάνομαι μικρότερη έλξη στα πράγματα που μου είναι γνώριμα και μου δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας.

Ποιο είναι το πιο κωμικοτραγικό πράγμα που συμβαίνει στην Ελλάδα;

Δεν διακρίνω τίποτα κωμικοτραγικό στην ελληνική πραγματικότητα. Μου φαίνεται μίζερη με ολοκληρωτική έλλειψη πνευματικότητας. Βρισκόμαστε σε μεγάλη καμπή, αλλά όχι λόγω κρίσης - αυτό συμβαίνει από τη δεκαετία του 1980. Ίσως τώρα να είναι μια καλή στιγμή για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση, αν και δεν πιστεύω ότι γίνεται κάτι. Γιατί αυτό ξεπερνάει το αν έχουμε λεφτά ή όχι. Μιλάμε για μία σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία αληθινά πολιτισμένη.

Δεν βλέπεις τίποτα ελπιδοφόρο;
Το μόνο που μου φαίνεται ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, πολλοί νεότεροι από εμένα, στους οποίους κάποιες φορές αντικρίζω μια ποιότητα διαφορετική από τη συνηθισμένη: είναι πιο καλλιεργημένοι, χαμηλών τόνων και επί της ουσίας. Αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Ποια θα είναι η επόμενη δουλειά σου;
Εκτός από την παράσταση Ο Πουπουλένιος που θα συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα, δεν έχω κάτι ανακοινώσιμο ακόμα.

Info: Η ταινία Στα Καλά Καθούμενα του Νίκου Ζαπατίνα προβάλλεται στις αίθουσες από τη Feelgood.
Παίζουν ακόμη οι: Ζέτα Μακρυπούλια, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τζόυς Ευείδη, Ναταλία Δραγούμη, Τάσος Παλαντζίδης, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Γιώργος Κοψιδάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης

Ο Πουπουλένιος σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ανεβαίνει στο Θέατρο Αθηνών. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής, Γιώργος Πυρπασόπουλος.


Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>