top article

Η καλύτερη στιγμή για να απαλλαγείς μόνιμα από την περιττή τριχοφυΐα, ακολουθώντας την μέθοδο του laser, είναι αδιαμφισβήτητα τώρα!

Η μηδαμινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί βασικό σύμμαχο αυτής της εποχής, που καθίσταται η ιδανική προκειμένου να ξεκινήσεις μια laser θεραπεία, με σκοπό να πετύχεις αυτό που τόσο επιθυμείς!

Πόσα όμως γνωρίζεις πραγματικά για την laser αποτρίχωση;

Η πηγή φωτός του laser κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης έχει ως βασικό στόχο την μελανίνη, με άλλα λόγια την σκούρα χρωστική του δέρματος, η οποία είναι συγκεντρωμένη στο θύλακο της τρίχας. Αυτή απορροφά την ενέργεια και τη διάρκεια του παλμού που εκπέμπει το η δέσμη του laser, με αποτέλεσμα την καταστροφή της τρίχας.

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος laser αποτρίχωσης είναι αυτή με Αλεξανδρίτη. Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης (Laser Αλεξανδρίτη) χρειάζεται μάλλον λίγες συστάσεις, μιας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ γνωστή χάρη στα εξασφαλισμένα και μόνιμα αποτελέσματα της. Συνήθως και όταν δεν υποβόσκει κάποια ορμονική ανωμαλία χρειάζονται περι τις 6 με 8 επισκέψεις για να απαλαγείς μόνιμα απο την ανεπιθύμητη τριχοφυία.

Πού εφαρμόζεται;
Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα, σε άνδρες και σε γυναίκες. Μοναδικός περιορισμός είναι το έντονο μαύρισμα για όσο αυτό διαρκεί, οι ξανθές και οι λευκές τρίχες. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέθοδος αυτή αποτελεί θεραπεία της ενοχλητικής θυλακίτιδας που προκύπτει συχνά απο άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, επίσης εφαρμόζεται και στην περιοχή του κόκκυγα για την αντιμετώπιση της τριχοφωλεικής νόσου (κύστης κόκκυγα).

*Photo credit JULIEN VALLON / Madame Figaro

Κέρδισε 6 συνεδρίες laser σώματος και προσώπου αξίας 1000 ευρώ! (Αποτελέσματα)

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται;
Συνήθως η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες, διάστημα για το οποίο είσαι πραγματικά χωρίς τρίχες. Ο σωστός χρόνος για το επόμενο ραντεβού είναι μια βδομάδα με 10 μερες περίπου απο όταν αρχίσει να εμφανίζεται ξανά η τριχοφυία, που κάθε φορά γίνεται λιγότερο πυκνή και η τρίχα όλο και λεπτότερη.

Πριν ξεκινήσεις ην θεραπεία καλό είναι να γνωρίζεις τα εξής:

-Σε πολύ σκούρα δέρματα (έγχρωμοι) καθώς και έντονο μαύρισμα αποφεύγεται ή εφαρμόζεται θεραπεία με περιορισμούς
-Η μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική σε ξανθές και λευκές τρίχες.
-Θα πρέπει οι τρίχες να είναι ορατές μερικά χιλιοστά (2 – 3mm), γι αυτό το λόγο αν έχεις  πραγματοποιήσει κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης (π.χ. ξυράφι, κερί) θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να ξεκινήσουν να εμφανίζονται οι τρίχες.
-Για τις ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι, εφαρμόζεται για 20 λεπτά περίπου τοπικά αναισθητική κρέμα Xylocream ή Emla, που θα πρέπει να την έχεις προμηθευτεί απο κάποιο φαρμακείο και να έχεις μαζί σου την πρώτη φορά για να σου εξηγηθεί ο τρόπος χρήσης.
-Μετά την θεραπεία θα πρέπει να είσαι ολύ προσεκτική για διάστημα μιας εβδομάδας και πλέον με την έκθεση στον ήλιο και να φοράς πάντα αντιηλιακό στις περιοχές που είναι εκτεθειμένες.
-Ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ένα αντιηλιακό με δείκτη  προστασίας 30 SPF και ανανέωση κάθε 2 ώρες.

Είσαι έτοιμη, τώρα, για τα καλά νέα;

Το MadameFigaro.gr και η Facemed σου κάνουν το καλύτερο φθινοπωρινό δώρο που δεν πρέπει να χάσεις.

 

Κέρδισε 6 Δωρεάν Συνεδρίες Αποτρίχωσης με Laser Alexandriti λαμβάνοντας μέρος στον σούπερ διαγωνισμό διάρκειας ενός μήνα και κάνοντας Like στην επίσημη σελίδα της Facemed στο Facebook.


*oι συνεδρίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Ιούλιο 2017 και περιλαμβάνουν για τις γυναίκες πόδια/μπικίνι/μάσχάλες/πρόσωπο και για τους άντρες πλάτη/ώμους/στήθος.

 

Η ΤΥΧΕΡΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Μαρίνα Σινοπούλου

Η τυχερή νικήτρια θα ενημερωθεί τηλεφωνικά

 


Facemed

Αργολίδος 2, Αθήνα 115 23
21 0692 9999, 6947195333

facemed.gr

Facemed

όροι χρήσης

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>