top article

Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην τάρτα με φράουλες, πόσο μάλλον όταν είναι σε σχήμα καρδιάς. Ο γάλλος pastry chef Gontran Cherrier μοιράζεται μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τάρτα σε σχήμα καρδιάς με ολόφρεσκες φράουλες. Ιδανική για την απογευματινή επιθυμία σου για γλυκό και το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα δείπνο. 

Τάρτα σε σχήμα καρδιάς με φράουλες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

250 γρ. φράουλες
2 ρολά ζύμης
1 ασπράδι αυγού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κλωνάρι θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Πλένεις και στεγνώνεις το θυμάρι και στη συνέχεια το τρίβεις ώστε να σου μείνουν τα φύλλα. 

Απλώνεις τη ζύμη σε ταψί φούρνου διατηρώντας το αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνεις για 20 με 25 λεπτά παρακολουθώντας το χρώμα τους.

Ετοιμάζεις το γλάσο, χτυπώντας ελαφρά το ασπράδι με τη ζάχαρη άχνη.

Πλένεις τις φράουλες, τις στραγγίζεις και τις κόβεις στη μέση.

Βγάζεις τη ζύμη από τον φούρνο, την αφήνεις να κρυώσει και απλώνεις το γλάσο ανά διαστήματα. 

Κόβεις κομμάτια σε σχήμα καρδιάς, τοποθετείς τις φράουλες και πασπαλίζεις με το θυμάρι.

Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>