top article

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δεν γίνεται, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Αύγουστο. Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο είναι όσο δροσιστικό χρειάζεσαι τα ζεστά μεσημέρια, μετά τις βουτιές, και αποτελεί σήμα κατατεθέν του ελληνικού τραπεζιού. Τι θα έλεγες όμως να το χρησιμοποιήσεις σαν βάση για εύκολες συνταγές που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε βαρύνουν; 

Καρπούζι με τσίλι και lime

3 εύκολες συνταγές με καρπούζι
mydiaryofus.com

 

​Υλικά

1 Καρπούζι, τεμαχισμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού Kosher ή θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Χυμός από ένα lime
 

Οδηγίες

Ανακατεύεις τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και το lime και χτυπάς με το γουδοχέρι μέχρι να συνδυαστούν τα μπαχαρικά.
Πασπαλίζεις αρκετά πάνω από το καρπούζι και στη συνέχεια ολοκληρώνεις με στύβοντας lime.
Σερβίρεις αμέσως.

Σαλάτα με ντομάτα και καρπούζι

saladtomato-watermelon
healthfullyeverafter.co

Υλικά

1 μεγάλη, ντομάτα ώριμη κομμένη σε κύβους
3/4 φλιτζανιού ντοματίνια
2 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους 
1/4 φλιτζάνι τσαγιού φέτα
2 φλιτζάνια ψωμί, σε κύβους (π.χ. μπαγκέτα ελαφρώς ξερή ή φρυγανισμένη, μπιφτέκι κλπ)
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλατοπίπερο
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες

Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, εκτός από τη φέτα και τον βασιλικό. Ανακατεύεις το αλατοπίπερο με το ελαιόλαδο και περιχύνεις τη σαλάτα. 

Πασπαλίζεις με τη φέτα και τον βασιλικό και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Προσθέτεις λίγα μούρα αν θέλεις.

Καρπούζι με φέτα σε mason jar

masonjar-watermelon
ohmyveggies.com

 

Υλικά

Για το dressing:
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime
1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο πιπέρι jalapeño
1/4 κουταλάκι αλάτι


Για τη σαλάτα:
4 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους
2 φλιτζάνια τεμαχισμένα αγγούρια
1/4 φλιτζάνι τσαγιού φέτα
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς μαζί όλα τα συστατικά για το dressing. Στη συνέχεια, βάζεις από μία κουταλιά σε κάθε βάζο (4 βάζα) με επανασφραγιζόμενα καπάκια.


Προσθέτεις 1 φλιτζάνι καρπούζι, 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, 1 κουταλιά της σούπας φέτα και 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό σε κάθε βάζο. Τοποθετείς τα καπάκια στα βάζα και παγώνεις μέχρι την ώρα του φαγητού.
 

Ρίχνεις το dressing και αναποδογυρίζεις τα βάζα για να πάει παντού. Απολαμβάνεις αμέσως.

 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>