top article

Αν στο άκουσμα της σαλάτας σού έρχονται στο μυαλό βαρετά πιάτα με πρασινάδες, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Οι δροσιστικές και υγιεινές σαλάτες δεν έχουν μόνο μαρούλι, αλλά νόστιμα και θρεπτικά υλικά που μπορεί να μην έχεις φανταστεί. Ακολουθούν 3 άκρως καλοκαιρινές συνταγές για χορταστικές και πάνω από όλα ιδιαίτερες σαλάτες.

Η μεξικάνικη σαλάτα

Οδηγίες

¾ φλιτζάνι καστανό ρύζι, μαγειρεμένο και κρύο
½ φλιτζάνι μαύρα φασόλια
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1/8 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι κόλιανδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας pico de gallo
¼ φλιτζάνι τυρί cotija

Οδηγίες

Ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Προσθέτεις αλάτι - πιπέρι και ανακατεύεις. Ολοκληρώνεις με την cotija. 

Η πολύχρωμη σαλάτα

Υλικά

¾ φλιτζάνι quinoa, μαγειρεμένη και κρύα
2 πατζάρια, μαγειρεμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
¼ φλιτζάνι καρύδια, ελαφρά ψημένα
1 κουταλάκι σπανάκι, κομμένο
¼ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις μία κουταλιά της σούπας κατσικίσιο τυρί.

 

 

Η ασιατική σαλάτα

Υλικά

1 φλιτζάνι καστανό ρύζι, μαγειρεμένο και κρύο
115 gr σολομό, μαγειρεμένα και σε νιφάδες
1 καρότο, τεμαχισμένο
1 φύλλο nori, θρυμματισμένο
3 κουταλιές της σούπας πράσινο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας φύκια hijiki, μαγειρεμένα και κρύα
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος

Οδηγίες

Ανακατεύεις όλα τα υλικά και πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

 

Κεντρική φωτογραφία: The Kitchy Kitchen

 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>