top article

Σε μία ιστορική, αναγεννημένη στοά της Αθήνας, δημιουργήθηκε ένας "ναός" σοκολάτας. Το Chocotopia σε παρασύρει με τη σοκολατένια βιτρίνα του και σε καλοσωρίζει σε έναν κόσμο που κάθε γλυκό σου όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Θα βρεις ακόμα και τα Ice Cream Rolls, τα ταϋλανδέζικα ρολά παγωτού που έχουν γίνει διάσημα από τα street food της Νέας Υόρκης.

Ice Cream Rolls: Πού θα απολαύσεις παγωτορολό στην ελληνική και φρέσκια εκδοχή του
Photo by Thodoris Manolopoulos


"Η Chocotopia φτιάχτηκε ως μια ουτοπία σοκολάτας. Ως ουτοπία, δεν προσφέρει τις γνωστές γεύσεις και ποιότητες. Μας ταξιδεύει σε όλα τα μέρη του κόσμου από όπου παράγεται ο μαγικός καρπός των Αζτέκων και των Μάγιας. Οι μυρωδιές του αέρα και του χώματος από όλα τα μήκη του τροπικού, από το Μεξικό ως τη Μαδαγασκάρη και την Ιάβα, παντρεύονται από τους κορυφαίους σοκολατοποιούς της Ευρώπης, και φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας. Κι αν αυτή είναι μια ποιητική περιγραφή, η πιο πραγματιστική είναι ότι προσπαθούμε να φέρουμε την καλή σοκολάτα σε προσιτές τιμές. Το αγνό παγωτό από γάλα και πάλι στις γειτονιές. Σκοπός μας είναι, συν τω χρόνω, αντί να καταφεύγει κανείς στα περίπτερα για μια σοκολάτα ή ένα παγωτό να επισκέπτεται μια Chocotopia για περισσότερη αγνότητα, ποιότητα διατροφής, και βέβαια ασύγκριτη εμπειρία γεύσης" εξηγεί ο κύριος Παναγιώτης Πασπαλιάρης. 

Στο Chocotopia θα βρεις (φυσικά) σοκολάτες. "Χειροποίητες, συσκευασμένες, σε κουβερτούρες, σε νιφάδες για αξεπέραστα ροφήματα, ακόμα και καρπό σοκολάτας. Σοκολατάκια από τη Βιέννη, από τη Λυόν της Γαλλίας, από την Ελλάδα. Ξεχωριστές γεύσεις σε συλλεκτικά κουτιά που δεν έχετε ξαναδεί. Στο κατάστημα φτιάχνουμε επίσης σοκολάτες σε ρόφημα, κρύες ή ζεστές, σε πολλές και απίθανες γεύσεις, ενώ βουτάμε φρέσκα φρούτα στις διάφορες ποικιλίες σοκολάτας μπροστά στα μάτια σας. Και βέβαια φτιάχνουμε το παγωτορολό μας, μια αξεπέραστη εμπειρία παγωτού με σοκολάτα ή και χωρίς". 

icecreamrolls1
Photo by John D. Karnessiotis
 
icecreamrolls2
Photo by John D. Karnessiotis


"Στη Chocotopia, δεν τα ονομάζουμε ice rolls ή ice cream rolls. Τα λέμε παγωτορολά. Τα ξεκινήσαμε από τον Φλεβάρη που μας πέρασε χωρίς να έχουμε στόχο να φέρουμε το παραδοσιακό έδεσμα της Ταϋλάνδης στην Αθήνα. Εμείς ψάξαμε για τον πιο φρέσκο τρόπο παρασκευής μιας παμπάλαιας ελληνικής συνταγής παγωτού από βιολογικό κατσικίσιο γάλα και μέλι. Χωρίς συντηρητικά, χωρίς ενισχυτικά, χωρίς σταθεροποιητές, αυγά κ.τ.λ. Ρίχνουμε το γάλα μας σε μια ψυχώμενη πλάκα, προσθέτουμε αζτέκικη σοκολάτα καθαρή ή με καρυκεύματα, προσθέτουμε φρούτα ή σοκολατάκια και επικαλύπτουμε με λιωμένη κριόλο σοκολάτα. Με διαφορά το πιο αγνό παγωτό της πόλης. Για το αν είναι και το πιο νόστιμο, σας καλούμε να αποφανθείτε εσείς". 

"Η στοά που επιλέξαμε είχε καεί πριν από λίγα χρόνια. Είχε ξεχαστεί. Είναι όμως η στοά όπου βρισκόταν το βιβλιοπωλείο της Εστίας, και το πατάρι του Λουμίδη. Εκεί όπου ο Γκάτσος συναντούσε τον Χατζιδάκη και ο Ελύτης τον Θεοδωράκη. Η μόνη ευρωπαϊκή στοά της Αθήνας, χτισμένη από τον Νικολούδη κάπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Όταν την είδαμε ανακαινισμένη προβλέψαμε το τι θα γίνει. Μια στοά ξεχασμένη, αλλά με τόσο βαθιά αρχιτεκτονική ματιά, θα μπορούσε με τη μυρωδιά της σοκολάτας μας, και τις προσπάθειες των άλλων επιχειρηματιών που άνοιξαν καταστήματα σε αυτή να ξαναγεννηθεί, και να δώσει αίμα στην καρδιά της πόλης, και από εκεί ρυθμό σε ολόκληρη τη χώρα". 

Εκτός απο το Chocotopia, υπάρχουν ακόμα δύο shop in shop παγωτορολού. Το ένα στον Κεραμεικό, στο πολυασιατικό εστιατόριο Mentaleaty, που μάλιστα κάνει και delivery του παγωτορολού, και το άλλο στο Ναύπλιο, στο κατάστημα Vanilla & Pepper. Οι εμπνευστές του Chocotopia πάντως, προσβλέπουν σε περισσότερα καταστήματα στην Αθήνα και - γιατί όχι - σε όλη την Ελλάδα. 

 

Chocotopia: Πανεπιστημίου 41, Στοά Νικολούδη, τηλ. 21 1400 1515

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>