Η ζωή των Ιταλών περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το τραπέζι του φαγητού. Το πάθος τους για την κουζίνα, η εμμονή τους στη γαστρονομική λεπτομέρεια και η περηφάνεια τους για τα εθνικά τους πιάτα, κάνει τους ίδιους (αλλά και την κουζίνα τους) αξιαγάπητους σε όλο τον κόσμο. 

Το κορυφαίο πιάτο της ιταλικής κουζίνας είναι τα ζυμαρικά- οι μακαρονάδες σε κάθε πιθανή εκδοχή τους. Πέννες, σπαγγέτι, λιγκουίνι, παπαρδέλες, νιόκι, καρμπονάρα, αραμπιάτα, αματριτσιάνα, πέστο- τα είδη και οι συνδυασμοί δεν έχουν τελειωμό και ταξιδεύοντας στην Ιταλία μπορείς να δοκιμάσεις πραγματικά τις πιο αναπάντεχες γεύσεις. 

Ωστόσο, η μακαρονάδα έχει και ένα άλλο κορυφαίο πλεονέκτημα- είναι ένα από τα φαγητά που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και στην πιο απλή εκδοχή τους- ένα πιάτο σπαγγέτι με λίγο τριμμένο τυρί είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου. 

Τα ζυμαρικά είναι ένα φαγητό τόσο διαδεδομένο και αγαπητό, που έχουν μιλήσει γι΄ αυτά κορυφαίοι άνθρωποι της τέχνης όπως ο Frederico Fellini και η Sophia Loren. Παρακάτω ακολουθούν 10 φωτογραφίες, για να γιορτάσουμε την #worldpastaday, όπως της αξίζει. 

 

 

Pasta al pesto
Χειροποίητα νιόκι
Κόβοντας... μακαρόνια
O θρυλικός Ιταλός κωμικός Alberto Sordi σε μια σκηνή από την ταινία Un Americano a Roma που έχει χαραχτεί για πάντα στη μνήμη των Ιταλών
Μια κλασσική spaghetti alla carbonara
Life is too short, and I'm Italian. I’d much rather eat pasta and drink wine than be a size 0" (Sophia Loren)