Όλο και περισσότερα μπαρ στον πλανήτη σερβίρουν φαγητό. Άλλα σαν fingerfood και μερικά με ολόκληρο μενού που επιμελείται συχνά κάποιος αρκετά αναγνωρίσιμος σεφ. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, το αντίθετο θα έλεγα, καθώς μαζί με υψηλής ποιότητας ποτά μπορείς να απολαύσεις και εξίσου καλοφτιαγμένο φαγητό, που συνήθως ταιριάζει στην περίσταση. Το πρόβλημα εδώ, έγκειται στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται το όλο θέμα. Ναι, υπάρχουν κανόνες. Και είναι οι εξής.

Είναι μπαρ, όχι εστιατόριο
Το σημείο- κλειδί για ένα μενού σε μπαρ είναι να κάνει τον πελάτη να πίνει περισσότερο. Είναι σημαντικό το φαγητό να κρατά περισσότερο τους επισκέπτες και να τους βάλει στη διαδικασία να παραγγείλουν ένα ακόμη ποτό. Αυτό άλλωστε επιδιώκει και ο πελάτης στο μπαρ: να πιει, όχι να φάει.

Το μενού πρέπει να είναι μέρος τους γενικότερου concept
Kάθε ιδιοκτήτης μπαρ θέλει να βγάλει περισσότερα χρήματα και αυτό φυσικά και περιλαμβάνει την προσφορά κάποιων έξτρα υπηρεσιών, όπως είναι το φαγητό. Το μενού του όμως θα πρέπει αφενός να ταιριάζει στο προφίλ των πελατών του αλλά κυρίως σε αυτό του ίδιου του μπαρ. Για παράδειγμα, το να σερβίρεται σούσι στην μπάρα είναι εντελώς άκυρο έως αστείο.


Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr