Μετά από μία απαιτητική ημέρα το μόνο που θέλεις είναι να χαλαρώσεις στο σπίτι με μία καλή ταινία και ένα γευστικό ποτήρι κρασί. Και με τη θερμοκρασία να μειώνεται αισθητά η ανάγκη μας για comfort food αυξάνεται. Αν ένα φαγητό συγκαταλέγεται στη συγκεκριμένη κατηγορία τότε αυτό είναι σίγουρα τα ζυμαρικά. Η συνταγή που ακολουθεί μπορείς να την απολαύσεις μέσα σε δέκα λεπτά και είναι πεντανόστιμη!

Συνταγή για spaghetti Aglio e Olio 

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

6 σκελίδες σκόρδο (καλά κομμένες)

1 κουταλιά αλατισμένο βούτυρο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό ρίξε μέσα τα ζυμαρικά και τρεις κουταλιές από το αλάτι ανακατεύοντάς τα καλά. Άφησε τα να βράσουν για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία. 

2. Όση ώρα τα ζυμαρικά βράζουν, ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε στη συνέχεια το κόκκινο πιπέρι μαζί με το σκόρδο και άφησέ τα ώσπου το σκόρδο να πάρει μία χρυσαφένια απόχρωση. Κλείσε τη φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψέ τα καλά. 

3. Αφού σουρώσεις τα ζυμαρικά πάρε 2 κ.σ. από το βρασμένο νερό και ρίξτο μέσα στο τηγάνι με τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα ζυμαρικά να δέσουν με τη σάλτσα. Αφού αφαιρέσεις τα ζυμαρικά από τη φωτιά πρόσθεσε το αλάτι μαζί με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 

Καλή απόλαυση!