Η φράση "βασισμένο σε αληθινά γεγονότα" είναι ένας σίγουρος τρόπος να αυξήσεις την αγωνία (και τον τρόμο) του κοινού όταν πρόκειται για μια ταινία θρίλερ. 

Ωστόσο, το Winchester: The House That Ghosts Built, όπου πρωταγωνιστεί η Helen Mirren είναι πράγματι βασισμένο σε υπαρκτά στοιχεία και συγκεκριμένα, σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια στην ιστορία. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ Mirren, υποδύεται την χήρα και κληρονόμο εταιρείας όπλων Sarah Winchester, η οποία έχτισε ένα σπίτι με 160 δωμάτια μετά το θάνατο του συζύγου της το 1881. 

Το σπίτι είχε έκταση 24.000 τμ και περιελάμβανε πόρτες και σκάλες που δεν οδηγούσαν πουθενά. Ο λόγος για τον οποίο το έκανε δεν μαθεύτηκε ποτέ- ίσως ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του συζύγου της ή να δώσει δουλειά σε περισσότερους ξυλουργούς και εργάτες της εποχής. 

Σύμφωνα πάντως με το Country Living, ο θρύλος θέλει τη χήρα να έχτισε το σπίτι μετά από τη συμβουλή ενός μέντιουμ, που της σύστησε να χτίσει ένα σπίτι τόσο μεγάλο ώστε να φιλοξενεί τις ψυχές όσων έχασαν τη ζωή τους από όπλο μάρκας Winchester. 

Φυσικά, η τελευταία θεωρία είναι αυτή στην οποία βασίστηκε το σενάριο της ταινίας, η οποία, όπως φαίνεται από το trailer έχει στόχο να μας προκαλέσει αϋπνίες. Bonus: Η Helen Mirren δείχνει ιδανική για το ρόλο!

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις αρχές του 2018.