Ένα από τα πιο δημιουργικά εστιατόρια της Αθήνας, ένας από τους πιο εμπνευσμένους Έλληνες chef -το αστέρι Michelin το βεβαιώνει- σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους, καινούργιους χώρους της πόλης. Αλλιώς, όταν η Hytra συνάντησε τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Από τον Νίκο Κοντόπουλο

Ο χωρος

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος έχει δημιουργήσει έναν χώρο απόλυτα urban. Οι συγκρατημένες δόσεις πολυτέλειας, η ιδιαίτερη σημασία στο φωτισμό, τα ζεστά χρώματα και οι διάσπαρτες αναφορές στο σύγχρονο design κάνουν το gourmet εστιατόριο πιο φιλικό. Αν ο καιρός είναι ακόμα καλός και έχεις την επιλογή της ταράτσας, αξιοποίησέ την. Ο χώρος μοιάζει να αιωρείται πάνω από τα φώτα της πόλης και η θέα είναι απίστευτη. Τώρα αν κάνει λίγο κρύο, ένα ελαφρύ Alexander Wang jacket επιβάλλεται να το ρίξεις ούτως ή άλλως στους ώμους λόγω concept.

Ο κοσμος:

Ανάλογα με το πού βρίσκεσαι στο χώρο, ο κόσμος διαφέρει. Στο μπαρ, ας πούμε, την πλειοψηφία έχουν οι smart casual 25άρηδες του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης -με την καλή έννοια- που έχουν έρθει για “ένα ποτάκι”. Στο χώρο του bistro (πιο περιεκτικό μενού με σημαντικά πιο προσιτές τιμές) το ανάμεικτο κοινό της Στέγης πίνει ένα prosecco μετά την παράσταση. Στον gourmet χώρο, το κυρίως μέρος του εστιατορίου, βρίσκεται το πιο συνειδητοποιημένο κοινό της Hytra, αυτοί που ήξεραν την κουζίνα του Νίκου Καραθάνου ήδη από του Ψυρρή, οι πιστοί gourmet οπαδοί των αστεριών Michelin. Το κοινό αυτό είναι εδώ, πάνω σε ψηλοτάκουνα Pierre Hardy και μέσα σε σακάκια Kiton, για να δοκιμάσει σφαίρες σπανακόρυζου και παγωτό χαμομήλι. Εσύ διαλέγεις.

 

Το φαγητο

Αφεθήκαμε εξ ολοκλήρου στα χέρια του chef. Ξεκινήσαμε με τη “σαλάτα” και τα “γεμιστά”. Η “σαλάτα” ήταν μια απίστευτα λεπτή ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων με καβούρι, αβοκάντο, λαχανικά εποχής και βινεγκρέτ από φρέσκο αρακά. Τα γεμιστά ένα πιάτο εικαστικό με φέτα, ντομάτα και ταρτάρ από γεμιστά. Μια συνταγή με εικόνα τόσο αποδομημένη, που εντυπωσίασε όλους με το πόσο κοντά ήταν τελικά στην παραδοσιακή γεύση των γεμιστών. Ακολούθησε η ελληνική ψαριά. Μια συλλογή από μικρά ψάρια (αθερίνα κλπ), διάφορα οστρακοειδή και χταποδο-καλαμαροειδή και πάλι παρουσιασμένη μοναδικά.
Πάνω σε ένα στρώμα άμμου. Η
άμμος βέβαια ήταν πεντανόστιμη, κατασκευασμένη από πιπέρι και μπαχαρικά. Συνεχίσαμε με τον μουσακά. Φυσικά όχι όπως τον σερβίρει η μαμά, αλλά μέσα σε αλουμινόχαρτο που τρώγεται και πάνω σε στρώμα ξηρού πάγου που δημιουργεί ένα εφέ απερίγραπτο, με ατμό να φεύγει προς όλες τις κατευθύνσεις. Ολοκληρώσαμε με το πιο αρωματικό και δροσερό πεπόνι που έχω δοκιμάσει ποτέ κομμένο σε μικρούς κύβους, συνοδευόμενο με παγωτό χαμομήλι.

HYTRA: Λ. Συγγρού 107, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, τηλ. 217 7071118, 210 3316767, www.hytra.gr

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

Συνεντεύξεις Δευτέρα 31.07.2017

MF Cover Story: Atomic Blonde

Στην πρωτη της μεγάλη συνέντευξη ως κυρία Θεοδωρίδη, η Δούκισσα Νομικού μιλά για τη νέα της ζωή και μας συστήνει τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εαυτό της

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

>