Ήταν μία από τις θρυλικές ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Hollywood, πρωταγωνιστώντας στις ταινίες Όσα παίρνει ο άνεμος (1939) και Λεωφορείον ο Πόθος (1951), και μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Βρετανίας. 

Ο γάμος της με τον επίσης κορυφαίο ηθοποιό Laurence Olivier που ξεκίνησε σαν παράνομη σχέση και έληξε με ένα επεισοδιακό διαζύγιο το 1960, ήταν ένας από τους πιο πολυσυζητημένους στη Βρετανία και οι λεπτομέρειες της ζωής της απασχολούσαν συχνά τον τύπο. 

Tα προσωπικά αντικείμενα της Vivien Leigh διατίθενται σε δημοπρασία
Sotherby's

Ο λόγος για τη Vivien Leigh, ο κόσμος της οποίας ζωντανεύει ξανά μέσα από τη δημοπρασία με τα προσωπικά της αντικείμενα στο Sotherby's του Λονδίνου. 

Κοσμήματα, ρούχα, πίνακες και αξεσουάρ της πωλούνται από τις 26 Σεπτέμβρη, με ορισμένα αντικείμενα να αναμένεται να φτάσουν τις 100.000 λίρες. 

Μεταξύ των αντικειμένων είναι και η δική της κόπια από το σενάριο του Όσα παίρνει ο άνεμος, με ένα χειρόγραφο ποίημα-αφιέρωση από τη συγγραφέα Margaret Mitchell, η περούκα που φορούσε στο Λεωφορείον ο Πόθος, ένα χρυσό δαχτυλίδι που της χάρισε ο Laurence Olivier, ένα διαμαντένιο μενταγιόν του 19ου αιώνα και μια ροζ βραδινή τουαλέτα Victor Stiebel. 

vivien leigh
Sotherby's

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Sotherby's, Harry Dalmeny, η έκθεση δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την "πραγματική Vivien Leigh". "Όλοι μπερδεύουμε τις αγαπημένες μας ηθοποιούς με τις ηρωίδες που υποδύονται, αλλά πίσω από το πέπλο μιας από τις πιο glamorous και διάσημες γυναίκες κρύβεται μια συλλέκτρια τέχνης και βιβλιόφιλη, όπως οι καλλιτέχνες και διανοούμενοι που απάρτιζαν την παρέα της".