top article

Παρ' όλο που η παλιά γαλλική πόλη Arles, που βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Ροδανού στην Προβηγκία, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, δεν θεωρείται ένας από τους πρώτους προορισμούς που θα έπρεπε να επισκεφθεί κάποιος τουρίστας στη Γαλλία. Πολλοί καλλιτέχνες μαγνητίστηκαν από το ιδιαίτερο φως της- ο Van Gogh έμεινε στην Arles για 15 μήνες και δημιούργησε περισσότερους από 200 πίνακες στο διάσημο κίτρινο σπίτι του (όπου έκοψε το αυτί του), ενώ ο Picasso παρακολουθούσε συχνά τις ταυρομαχίες και φιλοτέχνησε πορτραίτα της δεύτερης γυναίκας του Jacqueline με παραδοσιακές αρλεσιανές φορεσιές. Ωστόσο, η Arles δεν έχει τη γραφική εικόνα που παρουσιάζουν τα χωριά του γαλλικού νότου και γι΄ αυτό "επαναλαμβανόταν η ίδια ιστορία- η πόλη ήταν ανοιχτή το καλοκαίρι και "νεκρή” το χειμώνα” λέει η Maja Hoffmann, μια έμπορος τέχνης που μεγάλωσε εκεί.

Πλέον, η Arles εξελίσσεται γρήγορα σε δημοφιλή προορισμό χάρη στο όραμα αυτής της Σουηδέζας φιλανθρώπου, που είναι επίσης κληρονόμος της φαρμακευτικής εταιρείας Hoffmann-La Roche. Μια ερειπωμένη σιδηροδρομική έκταση μεταμορφώνεται σε ένα διεθνές πολιτιστικό campus, με όνομα LUMA Arles (από τα αρχικά των παιδιών της), το οποίο θα είναι αφιερωμένο στις τέχνες, το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε δύο χρόνια, θα ολοκληρωθεί το κύριο έκθεμα του πάρκου: ένας λαμπερός πύργος δέκα ορόφων σε σχέδιο Frank Gehry που θα λειτουργεί ως μουσείο και δεξαμενή σκέψης και θα ονομάζεται Κέντρο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Οικολογικής Δικαιοσύνης. H πρόσοψή του από ατσάλι και πέτρα είναι επηρεασμένη από το 2000 χρόνων Ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης.

Αυτή η γαλλική πόλη είναι ο νέος hot προορισμός για τους φιλότεχνους

Το περασμένο καλοκαίρι, η Annabelle Selldorf ολοκλήρωσε την ανακαίνιση δύο μεγάλων βιομηχανικών κτηρίων του 19ου αιώνα που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή τρένων. Τα εγκαίνια περιλάμβαναν μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας, ένα multiscreen installation και χορευτικές performances από την ομάδα L.A. Dance Project του Benjamin Millepied (χορογράφου της ταινίας Black Swan, συζύγου της Natalie Portman και απελθόντα διευθυντή της Όπερας του Παρισιού) η οποία θα φιλοξενηθεί στην Arles για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όταν ολοκληρωθεί το campus το 2018, θα ενωθεί με ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο, ενώ καθώς οι φιλότεχνοι Παριζιάνοι έχουν αρχίσει να επισκέπτονται το νέο πολιτιστικό spot, στυλάτα ξενοδοχεία και σοφιστικέ εστιατόρια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στην πόλη.

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>