Στις 26 Μαϊου του 1969 ο John Lennon είχε μόλις παντρευτεί τη Yoko Onο. Το ζευγάρι αποφάσισε τότε να διοργανώσει τη δεύτερη διαμαρτυρία του ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, μένοντας στο κρεβάτι επί 8 ημέρες και καλώντας τους δημοσιογράφους να το φωτογραφίσoυν. 

Πλέον μπορείς να μείνεις στη διάσημη σουίτα του John Lennon και της Yoko Ono

Στην ίδια, θρυλική σουίτα 1742 του ξενοδοχείου Fairmont Queen Elizabeth στο Μόντρεαλ ηχογράφησαν στο διάστημα αυτών των ημερών το τραγούδι Give Peace a Chance με διάφορους φίλους τους. 

suite

suite

Κι ενώ η σουίτα ήταν διαθέσιμη στους επισκέπτες, το ξενοδοχείο αποφάσισε να αναμορφώσει το χώρο τιμώντας τους διάσημους προκατόχους του. Στα παράθυρα υπάρχουν τα συνθήματα "Hair Peace" και "Bed Peace", όπως αναγράφονταν στην πραγματική διαμαρτυρία, πολλά αυθεντικά αντικείμενα της εποχής βρίσκονται στο δωμάτιο και τα έπιπλα ανήκουν στην αρχιτεκτονική εκείνης της εποχής. 

suite

suite

Επιπλέον, οι τοίχοι το σαλονιού είναι χαραγμένοι με τους στίχους του Give Peace a Chance, καθώς το τραγούδι ηχογραφήθηκε εκεί. Ακόμη, στο δωμάτιο έχει στηθεί ένας τοίχος από συρτάρια τα οποία περιλαμβάνουν φωτογραφίες, ιστορικά αντικείμενα, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από τη διαμονή του ζευγαριού, αλλά και μια συσκευή virtual reality που αναβιώνει ακριβώς το πώς ζούσαν ο John Lennon και η Yoko Ono στο δωμάτιο, σχεδόν 50 χρόνια πριν. 

suite

suite