Μπορεί από δω και πέρα τα Σαββατοκύριακά σου να είναι πιο δελεαστικά αν περιλαμβάνουν ξεκούραση στο σπίτι και μαραθώνιο ταινιών, αλλά όλοι γνωρίζουμε πόσο αναζωογονητική είναι μια μίνι-απόδραση σε μία ευρωπαϊκή πόλη που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε (ή που ανακαλύπτουμε για πρώτη φορά). 

Τώρα που πλέον το budget αλλά και οι ρυθμοί δουλειάς σου μπορεί να μην επιτρέπουν μια πολυήμερη απόδραση, δεν έχεις παρά να σκεφτείς δημιουργικά και να οργανώσεις μια πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία, απολαμβάνοντας όλες τις ευκαιρίες που σου προσφέρει μια πόλη. 

Όσο για τον ποιο προορισμό θα επιλέξεις, το site WeekenGo που ειδικεύεται στα διήμερα ταξίδια, έκανε μια έρευνα με 1000 πόλεις σε όλο τον κόσμο για να καταλήξει σε αυτές που είναι ιδανικότερες για μια μίνι απόδραση. Συνυπολόγισε παράγοντες όπως η κίνηση και τα μέσα μεταφοράς, τα εστιατόρια, τους συναυλιακούς χώρους και τα θέατρα, αλλά και την ασφάλεια. Επιπλέον, προσδιορίστηκε ποια πόλη θα ήταν καταλληλότερη για τους millenials, baby boomers και για οικογένειες. 

Όπως αποδείχθηκε, η πόλη που πληροί τις προϋποθέσεις για ένα ιδανικό ταξίδι είναι το Λονδίνο. Οι αμέσως επόμενες προτάσεις ήταν το Βερολίνο και η Βιέννη, με τη Νέα Υόρκη να είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη στην πρώτη δεκάδα. Δες παρακάτω την τελική δεκάδα όπως δημοσιεύτηκε στο WeekenGo. 

1. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
2. Βερολίνο, Γερμανία
3. Βιέννη, Αυστρία
4. Αμβούργο, Γερμανία
5. Παρίσι, Γαλλία
6. Άμστερνταμ, Ολλανδία
7. Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες
8. Μόναχο, Γερμανία
9. Βαρκελώνη, Ισπανία
10. Μαδρίτη, Ισπανία

(Φωτογραφία: @chrisellelim)