Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται τον Νοέμβριο από την κυκλοφορία του Τιτανικού, της ταινίας που σάρωσε τα Όσκαρ και μας έκανε να ερωτευτούμε παράφορα τον Leonardo DiCaprio στα εφηβικά μας χρόνια. Περισσότερο όμως από εμάς φαίνεται ότι αγαπάνε τον Τιτανικό οι άνθρωποι στο Μπέλφαστ. 

Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας έχει ισχυρή σύνδεση με το "αβύθιστο" πλοίο. Οι Harland & Wolff, οι διάσημοι κατασκευαστές πλοίων πίσω από το RMS Titanic (και το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της White Star Line) κατάγονταν από το Μπέλφαστ και στέγασαν την εταιρία τους στην πόλη. Εκεί, βρίσκεται ήδη το βραβευμένο Titanic Museum, το οποίο παρουσιάζονται αντικείμενα ρεπλίκες από το καράβι και τις καμπίνες και τώρα η πόλη της Ιρλανδίας έχει το δικό του Titanic Hotel, όπου μπορείς να ζήσεις όλες τις φαντασιώσεις σου σαν τον Jack και τη Rose.

Μπορείς να ζήσεις τη φαντασίωση του Jack και της Rose στο Titanic Hotel
Titanic Hotel Belfast

 

Μετά από μια ανακαίνιση διάρκειας δύο ετών και σχεδόν 38 εκατομμυρίων δολαρίων, το πρώην αρχηγείο των Harland & Wolff μετατράπηκε σε ξενοδοχείο παλαιάς κοπής με 119 πολυτελή δωμάτια εμπνευσμένα από τον Τιτανικό. Οι superior σουίτες διαθέτουν metallic ταπετσαρία, έπιπλα αντίκες και φωτιστικά ρεπλίκες. Υπάρχουν επίσης έξι αίθουσες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως η αίθουσα παρουσίασης, η οποία κάποτε λειτούργησε ως γραφείο του Thomas Andrews (αρχιτέκτονας του Τιτανικού).

Το εν λόγω ξενοδοχείο θεωρείται "το πιο αυθεντικό Titanic Hotel του κόσμου", οπότε αν πρόκειται να μείνεις σε ένα οποιοδήποτε ξενοδοχείο εμπνυεσμένο από τον Τιτανικό (ναι, προφανώς υπάρχουν περισσότερα από ένα), τότε αυτό είναι το ιδανικό.