Μπορεί το να ζεις σε μια μικρή ιταλική πόλη κοντά στη θάλασσα να ακούγεται σαν ιδανικό όνειρο ζωής, αλλά ο δήμαρχος της πόλης Candela στην Puglia προσφέρει χρήματα σε όποιον αποφασίσει να το κάνει. 

Τη δεκαετία του '90, η πόλη ήταν γνωστή ως "μικρή Νάπολη" και είχε πληθυσμό 8.000 κατοίκων. Ωστόσο, η πάροδος των χρόνων έφερε ραγδαία μείωση του πληθυσμού και η πόλη μετρά σήμερα 2.700 κατοίκους. Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο σε τέτοιου είδους μικρές πόλεις, οι οποίες είδαν τον πληθυσμό τους να συρρικνώνεται λόγω της μεταπολεμικής μετανάστευσης και των οικονομικών δυσκολιών. 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Puglia View (@pugliaview) στις

Ο δήμαρχος της Candela, Nicola Gatta, δημοσίευσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει με 2.000 όσους αποφάσιζαν να μετακομίσουν μόνιμα στην πόλη και πράγματι, ήδη έξι οικογένειες μετακόμισαν από τη Νότια Ιταλία και εγκαταστάθηκαν εκεί. 

Ο Gatta δεν είναι ο πρώτος δήμαρχος που παίρνει αυτή την πρωτοβουλία- ο δήμαρχος της Bormida στη Liguria, προσέφερε το ίδιο ποσό μέσω Facebook. 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Puglia View (@pugliaview) στις

H Candela δεν είναι παραθαλάσσια πόλη, αλλά βρίσκεται σε απόσταση μία ώρας από τη θάλασσα και όπως δείχνουν οι φωτογραφίες πρόκειται για μια γραφική, όμορφη πόλη. Μήπως άρχισες κιόλας να το σκέφτεσαι;