(Δημοσιεύτηκε στην Madame Figaro Φεβρουάριος 2010)

Aπό Ελεάνα Κυρκιλή

Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο, έχει συμφιλιωθεί με το επώδυνο παρελθόν του. Ως κάθε σύγχρονη μεγαλούπολη, που σέβεται τον εαυτό της, απολαμβάνει το παρόν. Και κυρίως, ατενίζει με αισιοδοξία και δημιουργικότητα το μέλλον.

Info Express
- Η επίσημη ίδρυση του Βερολίνου έγινε το 1709 από το βασιλιά της Πρωσίας Φρειδερίκο τον Α΄. Τα επιβλητικά νεοκλασικά που κοσμούν σήμερα το κέντρο χρονολογούνται από αυτή την πρώτη περίοδο ακμής της πόλης.
- Το 1871, το Βερολίνο γίνεται πρωτεύουσα της γερμανικής αυτοκρατορίας. Η βιομηχανική αλλά και η πνευματική-πολιτιστική επανάσταση της εποχής του Μεσοπολέμου του χαρίζουν διεθνή ακτινοβολία.
- Κατεστραμμένο, περιφρονημένο και διχοτομημένο με την πτώση του Γ Ράιχ, ξαναγίνεται το 1999 η επανενωμένη πρωτεύουσα της Γερμανίας.
- Ιστορικά μνημεία, φουτουριστικά κτίρια, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ιδιάζουσα ανεκτικότητα σε όλες τις πρωτοποριακές και εναλλακτικές τάσεις συνθέτουν σήμερα ένα μοναδικό πολυ-πολιτισμικό μωσαϊκό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.
- Μπορεί ο Φεβρουάριος, ειδικά φέτος με την 60η επέτειο της Berlinale, να προσελκύει χιλιάδες fans του κινηματογράφου, μπορεί ο Μάιος να θεωρείται η πιο κατάλληλη εποχή, αλλά κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάτι γίνεται στο Βερολίνο.

Μια πρώτη γνωριμία
Ανακάλυψε κάποια από τα ποικιλόμορφα πρόσωπα της πόλης με μια βόλτα:
- Στο Mitte, το παλιό ιστορικό κέντρο και την ξαναγεννημένη Potsdamer Platz.
- Στο κοσμοπολίτικο, αστικό και ταυτόχρονα μποέμικο Charlottenburg.
- Στην κυβερνητική περιοχή του Tiergarten.
- Στο μοντέρνο, ζωντανό, πολυεθνικό Kreuzberg και στο γειτονικό gay-friendly Schoneberg.

To Bερολίνο στα πόδια σου
Πανοραμική θέα και όλο το Βερολίνο στα πόδια σου μπορείς να απολαύσεις από:
- Το εστιατόριο του πύργου της τηλεόρασης, ψηλά στο κτίριο Funkturm, στο Charlottenburg.
- To Puro, το club-bar στον εικοστό όροφο του Europa Center (Tauentzienstr. 11).
- To 40 seconds, όσα δευτερόλεπτα παίρνει το ασανσέρ για να σε ανεβάσει στον 8ο όροφο του club, απ' όπου θα απολαύσεις τη μοναδική θέα του φωτισμένου νυχτερινού Βερολίνου (Potsdamer Stras. 58).
- To Solar, στον 16ο όροφο με γυάλινο ασανσέρ, όπου εκτός από τη μαγευτική θέα θα απολαύσεις εξίσου τη μοντέρνα βερολινέζικη κουζίνα και τα παραδοσιακά κυριακάτικα brunch.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>