Η αλλαγή μπορεί να άρχισε, η γοητεία όμως παραμένει: Aποικιακή αρχιτεκτονική, αχανείς παραλίες κατάλευκης άμμου, κοραλλιογενή νησάκια, πυκνά δάση, εύφορες κοιλάδες, γελαστοί άνθρωποι και μουσική που σε παρασύρει στον πιο ερωτικό χορό. Κείμενο - Photo: Ελεάνα Κυρκιλή

Ιστορικό κέντρο. Παλιά Αβάνα (Habana Vieja)

To ιστορικό κέντρο της Αβάνας αναστηλώνεται μέσω της δημοτικής επιχείρησης, τα αποικιακά κτίρια συντηρούνται και οι τουρίστες πληθαίνουν. Φόρεσε άνετα παπούτσια και αφιέρωσέ της μία -τουλάχιστον- μέρα.

Ξεκίνησε από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού και περιπλανήσου στις πολύβουες οδούς Obispo και Ο'Reilly, αλλά και στα μικρά πλακόστρωτα στενά. Θα θαυμάσεις υπέροχα αποικιακά παλάτια, αλλά και μικρά νεοκλασικά σπίτια, βαμμένα με εκτυφλωτικά χρώματα που παραπέμπουν σε σκηνικό θεάτρου.αλιά συλλεκτικά ρολόγια.ια σύντομη -έστω «φωτογραφική»- επίσκεψη είναι must. Το ίδιο ισχύει και για το κοντινό Gran Teatro de la Habana, όπου θα μπορούσες ενδεχομένως να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση μπαλέτου ή όπερας.

Αξίζουνμιαστάση:

- ΤοPalacio de Los Capitanes Generales. Aπό τα πιο μεγαλοπρεπή κτίρια της Αβάνας, πρώην έδρα της ισπανικής κυβέρνησης, πρώην προεδρική κατοικία, φιλοξενεί σήμερα το εξαιρετικά ενδιαφέρον Μουσείο της Πόλης.

- Η Πλατεία των Όπλων, PlazadeArmas, για να χαζέψεις και, αν είσαι ισπανόφωνη, να αγοράσεις σπάνια παλιά βιβλία. Εκεί θα βρεις επίσης και παλιά συλλεκτικά ρολόγια.

- Το ξενοδοχείο ΑmbosMundosγια μια σύντομη επίσκεψη στο δωμάτιο 511, όπου ο Χέμινγουεϊ ξεκίνησε να γράφει το περίφημο βιβλίο του Για ποιον χτυπάει η καμπάνα.

- Ένα από τα πολλάcafecantanteμε ζωντανή ορχήστρα και δροσερά αναψυκτικά.

Κέντρο Αβάνας (Centro Habana)

Συνέχισε τον περίπατο από την παλιά πόλη προς το κέντρο, με χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς το εντυπωσιακό Καπιτώλιο(CapitolioNacional). 5.000 εργάτες δούλεψαν 3 χρόνια, 2 μήνες και 20 ημέρες για την κατασκευή του. Μια σύντομη -έστω «φωτογραφική»- επίσκεψη είναι must. Το ίδιο ισχύει και για το κοντινό GranTeatrodelaHabana,όπου θα μπορούσες ενδεχομένως να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση μπαλέτου ή όπερας.

Αν ενδιαφέρεσαι για τη σύγχρονη κουβανική τέχνη, το Μουσείο Καλών Τεχνών(MuseoNacionaldeBellasArtes) θα σε γοητεύσει. Αναζήτησε ιδιαίτερα τους πίνακες με τις μουλάτες του Carlos Enriquez.

ToΜουσείο της Επανάστασης(ΜuseodelaRevolucion) προσφέρει μια πλήρη εικόνα της σύγχρονης ιστορίας της Κούβας, αν είσαι ισπανόφωνη. Διαφορετικά, ζήτησε τη βοήθεια κάποιου αγγλόφωνου ξεναγού, γιατί δυστυχώς όλες οι επιγραφές είναι μόνο στα ισπανικά.

Αριστοκρατικές συνοικίες

Αφιέρωσε δύο ώρες, νοίκιασε μια ανοιχτήCadillacή Βuickτης δεκαετίας του '30 ή του '50 και κάνε μια βόλτα στις αριστοκρατικές συνοικίες του Μiramarμε τις εντυπωσιακές βίλες. Γύρνα μέσω της Πλατείας της Επανάστασης(PlazadelaRevolucion), όπου ο Φιντέλ Κάστρο εκφωνούσε τους πολύωρους λόγους του, και θα έχεις μια χαρακτηριστική εικόνα των αντιθέσεων της Κούβας.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>