Έχει σχεδιάσει το Hotel O στην καρδιά του Παρισιού, χρηστικά διακοσμητικά αντικείμενα για τον οίκο Christofle, τα φουτουριστικά Evo Mobil της Citroën, το άρωμα Miss Pucci, το νερό OGO και την πουδριέρα 4 Seasons του Guerlain. Ο ντιζάινερ-φαινόμενο δεν πατάει ποτέ pause παρά μόνο όταν επισκέπτεται τη δεύτερη πατρίδα του, τη Μασσαλία. Απόδοση: Nτιάνα Γρηγοροπούλου.

 

BIO:

Ο Γάλλος Ora-ito ή Ito Morabito, όπως είναι το αληθινό του όνομα, στα 10 του αποφάσισε να γίνει ντιζάινερ, στα 20 του εγκατέλειψε τις σπουδές του και έγινε παγκοσμίως διάσημος όταν κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο εικονικές δημιουργίες εμβληματικών οίκων όπως του Louis Vuitton, της Apple, της Nike και της Bic.
Τα ανύπαρκτα, αλλά τόσο εμπνευσμένα και
αληθοφανή σχέδιά του γοήτευσαν το κοινό, που έσπευσε να μπει σε λίστα αναμονής για να τα αποκτήσει, και τον ανέδειξαν ως το νέο αστέρι του ντιζάιν. Σήμερα, στα 34 του, ο Ora-ito υπογράφει δημιουργίες στην αρχιτεκτονική, στο interior και στο graphic design για τα μεγαλύτερα brands του κόσμου, όπως είναι οι Heineken, Adidas, Biotherm, Kenzo, Guerlain, Habitat, Zanotta και πολλά άλλα. Πρόσφατα τιμήθηκε με τον τίτλο του Αξιωματούχου των Τεχνών και των Γραμμάτων στη Γαλλία.

Η πόλη μου

Με τα πόδια στο νερό.
Έχω το σκάφος μου ακριβώς έξω από το σπίτι μου και ζω όπως ζουν στη Βενετία, δίπλα στο νερό δηλαδή. Μπορώ να είμαι εδώ μέσα σε τρεις μόνο ώρες με το
TGV (τρένο υψηλών ταχυτήτων).
Αν και είμαι
γέννημα θρέμμα Παριζιάνος, νιώθω Μαρσεγιέζος από επιλογή, διότι έχω αγαπήσει αυτή την πόλη και θέλω πάντα να επιστρέφω για το συγκλονιστικό κόλπο του λιμανιού, τα απίστευτα και μοναδικά στον κόσμο νερά του Cassis, τα νησάκια Frioul, τα φρούρια Bregantin και Saint-Jean, την παραλία Singes.
Αλλά και για τις αντικερί στην οδό
Edmund Rostand, το Maison de la Creation που είναι το αδελφάκι της σχολής μόδας και design Marilyn Vigouroux, τις γραφικές συνοικίες Prado, Panier και l'Estaque. Η Μασσαλία εκπέμπει μια γλύκα αλλά και απίστευτη ενέργεια. Είναι μια πόλη που βράζει. Όποτε έρχομαι, δηλαδή πολύ συχνά, μπαίνω αμέσως στο πνεύμα με βερμούδα, φανέλα κι εσπαντρίγιες.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>