top article

Εκτός από τις βουτιές, τα cocktail και τις βόλτες στα γραφικά σοκάκια, τα νησιά ενδείκνυνται για ταξιδιώτες με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Φεστιβάλ, εκθέσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παραστάσεις γεμίζουν την agenda των διακοπών σου με τον καλύτερο τρόπο. Πάρε ιδέες για τον επόμενο προορισμό σου.

Μύκονος - ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ

Η ζωή στο νησί: Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στις διακοπές σου

Μία πλατφόρμα για την τέχνη και τον πολιτισμό διεγείρει τη συζήτηση, τον πειραματισμό, τη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή γνώσεων με το κοινό, μέσα από ένα ζωντανό πρόγραμμα. Η δημιουργός του ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ, μίας μεγάλης ομαδικής έκθεσης, Μαρίνα Βρανοπούλου, εμπνεύστηκε από το βιβλίο του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη «Δύο Χωριά από τη Μύκονο», όπου στη διάλεκτο του νησιού σημαίνει δύο χώροι, και φιλοδοξεί να στηρίξει τους καλλιτέχνες και το έργο τους, αλλά και να προωθήσει την ελληνική και εγχώρια τέχνη στο ευρύτερο κοινό. 

ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ, Πανάχρα, Χώρα Μυκόνου, τηλ. 6937897041, Έως 31 Οκτωβρίου

ΣΥΡΟΣ - World Wide LabΤο διεθνές θεατρικό εργαστήρι - φεστιβάλ World Wide Lab έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της σκηνοθέτη Ιόλης Ανδρεάδη και τη σύμπραξη του Syros Institute. Οι σκηνοθέτες του WWL μαζί με 10 Έλληνες ηθοποιούς και έναν σκηνογράφο/ενδυματολόγο, θα πραγματοποιήσουν για 16 συνεχόμενες μέρες κοινή έρευνα και εντατικές πρόβες. Τα αποτελέσματα του Lab θα παρουσιαστούν στο κοινό σε μορφή παραστάσεων στις 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης Σύρου και θα μεταδοθούν ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω Live Stream κάλυψης. Φέτος, το θέμα του τέταρτου στη σειρά World Wide Lab είναι «Προσλήψεις και Αναπαραστάσεις του Αρχαίου Δράματος: διεθνής παράδοση και προσωπική εμπειρία». 

Από τις 22 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Σύρου (Syros Institute, Ιστορική Μονή Πατέρων Ιησουιτών, Άνω Σύρος)

Σαντορίνη - Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF)


Θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, χορός, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, εκπαιδευτικά προγράμματα, θέατρο για παιδιά και εφήβους, μετακλήσεις από το εξωτερικό, συμπράξεις με διεθνή ινστιτούτα πολιτισμού, συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και άλλους φορείς παγκοσμίου κύρους, συνθέτουν το μωσαϊκό του Santorini Arts Festival. 

Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη, 22860 85141, Έως τις 20 Σεπτεμβρίου

Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>