top article

Με την τεχνολογία δεν τα πάω καλά. Δεν τραβάω selfies ούτε #foodporn φωτογραφίες από τα γλυκά μου. Έχω facebook και instagram, αλλά τα χειρίζεται άλλος. Τώρα αποκτάω και blog όπως φαίνεται. Για ένα μικρό διάστημα, θα έχω να λέω. Τι όμως; (Εσάς σας συμβαίνει ποτέ αυτό το κομπλάρισμα μπροστά στην οθόνη;)

Αφού μπήκα στο χορό, θα χορέψω. Το είχα σαν άσκηση όλη τη βδομάδα να τραβάω φωτογραφίες. Έχει πλάκα να τις βλέπεις μαζεμένες. Είναι σαν να κρατάς ημερολόγιο. Αλλά είναι και λίγο τρομακτικό να βλέπεις πώς περνούν οι μέρες και πόσα πράγματα χωράνε μέσα σε αυτές. Πόσες εργατοώρες, πόσο άγχος και πόση κούραση.

Ο απολογισμός λοιπόν. Δευτέρα πρωί-πρωί στο εργαστήριο στους Αμπελόκηπους όλη η ομάδα φτιάχνουμε γλυκά για τα Sweet Alchemy του Κολωνακίου και της Κηφισιάς. Κάναμε 180 κιλά μαρμελάδες (βερίκοκο, ροδάκινο, μάνγκο-ανανά) και γεμίσαμε 600-700 βαζάκια! Πολύ κουραστική δουλειά. Ό,τι είναι μονότονο είναι και κουραστικό. Προτιμώ το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μου, όταν κάθομαι σπίτι για να σκεφτώ και να γράψω τις συνταγές που θα μπουν στο περιοδικό. Συνήθως την Κυριακή το απόγευμα, που είμαι πιο χαλαρός.

Guest Blogger | Στέλιος Παρλιάρος: post#1

Τρίτη-Τετάρτη ταξίδι-αστραπή στην Κύπρο. Οι Αττικές Εκδόσεις, που εκδίδουν τις «Γλυκές Αλχημείες», ξεκίνησαν μια συνεργασία με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και το περιοδικό μας θα κυκλοφορεί κάθε μήνα στην Κύπρο ως ένθετο. Γνώρισα όλη την ομάδα –τι υπέροχοι, χαμογελαστοί άνθρωποι που είναι οι Κύπριοι- και γύρισα στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας την ώρα της μεσημεριανής σιέστας. Μου θύμισε την Ελλάδα του ’60. Έχουν απομείνει κάποια παλιά μαγαζιά με ρούχα και υφάσματα, όπως αυτά που βρίσκουμε γύρω από την Αιόλου στην Αθήνα. Ένας κύριος κοιμόταν πάνω στην καρέκλα του πίσω από τον πάγκο με τα «υποκάμισα Midea», δύο άλλοι έστησαν το τραπέζι με το τάβλι τους έξω από τα μαγαζιά τους. Είναι νεκρή ώρα για τους Κύπριους. Τα καφέ και τα φαγάδικα της οδού Λήδρας και της Ονασαγόρου θα γεμίσουν μετά τις επτά, όταν πέσει ο ήλιος.
Στην λαϊκή γειτονιά με σταματά μια κυρία. «Σας ξέρω κάπου. Ηθοποιός είστε;». Εκεί, η εκπομπή μου στον Σκάι παίζει μόνο μέσα από τη Nova κι έτσι μπορώ να περάσω (σχεδόν) απαρατήρητος.


Οι Κύπριοι είναι πολύ δυνατοί στο street food. Λαχματζούν και χαλουμωτές και ό,τι άλλο σκεφτείς σε πιτάκι, θα το βρεις εκεί. Ακόμα και τα γλυκά τους είναι πιτάκια. Η ζύμη είναι η ίδια, αλλάζει όμως η γέμιση. Πότε είναι χαλούμι και πότε αμύγδαλα ή αναρή (το κυπριακό ανθότυρο). Στο Hurricane, όμως, ένα παλιό-όσο-και-ο-χρόνος ζαχαροπλαστείο-καφενείο δοκιμάσαμε και κρουασάν με γέμιση αμυγδαλόπαστας παρακαλώ. Το ροδόνερο του έλειπε για να γίνει το «Ισπαχάν» του Πιερ Ερμέ (παρεμπιπτόντως, αν βρεθείτε στο Παρίσι δοκιμάστε το).



Κάναμε κι ένα θέμα για το περιοδικό. Δύο υπέροχες κυρίες, η Στέλλα Μαλλούπα και η Γαλάτεια Παμπορίδη, μας έφτιαξαν ταχινόπιτες, δάχτυλα, μαχαλεμπί και πουρέκια (τις συνταγές θα τις βρείτε στο επόμενο τεύχος των «Γλυκών Αλχημειών» που θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουνίου). Η φωτογράφιση έγινε στο μαγαζί της Έρρικας Βασιλείου, ένα πολύ όμορφο all day καφέ-εστιατόριο στον πεζόδρομο της Ονασαγόρου ονόματι The Gym. Έχει και μια υπέροχη μικρή αυλίτσα, αλλά λειτουργεί και ως γκαλερί (υπέροχα τα κιμονό).


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>