top article

ΣΕ ΜΑΓΙΚΑ ΝΗΣΙΑ...

Φέτος στις διακοπές μου έκανα ένα ταξίδι που ονειρευόμουν πάρα πολύ καιρό. Όλο κάτι συνέβαινε όμως και το ανέβαλλα. Συνήθως, υπήρχε ο φόβος ταραχών, γιατί πρόκειται για μια χώρα βασανισμένη. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και έτσι βρέθηκα για τρεις εβδομάδες στη ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ.

Guest Blogger | Στέλιος Παρλιάρος: Post#7

Το νησί αυτό είναι ένας εξωτικός παράδεισος, που παράγει κακάο, βανίλια, αλλά και διάφορα εξωτικά φυτά που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία, όπως το ylang-ylang.
Ήταν μια μαγική εμπειρία να βλέπεις πώς μαζεύουν τους καρπούς του κακάο, αλλά και τις βανίλιες, πώς τα αφήνουν να ξεραθούν και να ζυμωθούν στον ήλιο. Αυτοί οι πολύτιμοι καρποί ταξιδεύουν έπειτα σε όλο τον κόσμο. Μία από τις πιο νόστιμες σοκολάτες της Valrhona, η Manjari, γίνεται με κακάο Μαδαγασκάρης.

Από αυτό το ταξίδι έμαθα πολλά, πήρα ιδέες για γλυκά και συγκέντρωσα άπειρο φωτογραφικό υλικό, που θα παρουσιάσουμε σύντομα στο περιοδικό μου, τις «Γλυκές Αλχημείες». Μέχρι και τη δικιά μου βανίλια φύτευα κι ελπίζω κάποια φορά να μπορέσω να πάω ξανά για να δρέψω τους καρπούς!
Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στη Γαλλία. Θα δω από κοντά πώς ο κόπος των εργατών στις φυτείες μετουσιώνεται σε υπέροχες δημιουργίες από τους Γάλλους ζαχαροπλάστες.ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Οι μπαταρίες γέμισαν. Είμαι έτοιμος για δουλειά. Θα είναι μια «δυνατή» χρονιά. Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν και τα «Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας», τα σεμινάρια που κάνω κάθε χρόνο. Φέτος, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με μία νέα ενότητα «διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής», που καλύπτει η Εβίτα Παπαχαραλάμπους και η Άννα Μαρία Παπαδέλλη. Στα σεμινάριά τους θα δείχνουν πώς μπορούμε να χειριστούμε τη ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσουμε τούρτες, να φτιάξουμε φιγούρες, ακόμα και γλυκά για τη βάφτιση. Είναι πολύ ταλαντούχες και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε.

Το πρώτο δικό μου μάθημα θα είναι βέβαια αφιερωμένο στη σοκολάτα με ολοκαίνουργιες συνταγές. Θα δείξω ένα Σουφλέ σοκολάτας με κουβερτούρα 80% κακάο, Καπρίς (μπάρες σοκολάτας), Μάφιν όλο σοκολάτα και Νamelaka (τρυφερή κρέμα σοκολάτας). Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων στο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα από 2 Σεπτεμβρίου αλλά και σε αυτό το link.

Α! Μόλις μου έφεραν φρεσκοτυπωμένο το καινούργιο τεύχος... Πάρτε μια πρώτη γεύση από τα θέματά μας.


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>