top article
Σαλάτα με γαρίδες 

Υλικά για 2-4 μερίδες
500 γραμ. γαρίδες
1/2 φλιτζανιού λέμον γκρας ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού τζίντζερ κομμένο σε λωρίδες
4-5 φύλλα καφίρ λάιμ ψιλοκομμένα ή φρέσκα φύλλα δάφνης

Ντρέσινγκ
3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
4 κουτ. σούπας fish sauce
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
6 φρέσκες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες

Γαρνιτούρα
Μαρούλι
Φύλλα μέντας

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε και πλύνετε καλά τις γαρίδες. Ζεματίστε τις για λίγο σε βραστό νερό και βάλτε τις αμέσως μετά σε κρύο. Στραγγίστε τις και ρίξτε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέστε στις γαρίδες όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και στη συνέχεια όλα τα αρωματικά. Ανακατέψτε καλά και τοποθετείστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει με φρέσκα φύλλα μαρουλιού.
3. Διακοσμήστε με τα φύλλα μέντας.
Ευχαριστώ την Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>