top article
Αυτό τον χειμώνα θα φορεθούν πολύ οι κάπες, οι φαρδιές ζώνες, οι πλισέ φούστες και οι αθλητικές φόρμες with a twist από το γραφείο ως το club. Θα φορεθούν εξίσου το κόκκινο, το λευκό και, ναι, το ροζ, τα swinging 1960s, τα disco 1980s και τα graphic 1930s. Οι πιο δυνατές τάσεις της σεζόν όμως θα είναι η μελαγχολία στο πρόσωπο, η απορία στο βλέμμα, ο δισταγμός στο χαμόγελο. Το βήμα θα διακρίνει μια δόση αβεβαιότητας, το αύριο ένα overdose ανασφάλειας. Ποιος μπορεί πια να κλείσει τα μάτια; Ποιος βυθίζει το κεφάλι στην άμμο; Ποιος επιζεί από τη μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα; Ο πιο έξυπνος; Ο πιο δυνατός; Ή ο πιο ονειροπόλος;

Ζεις δύσκολα, χωρίς αμφιβολία, την πιο δύσκολη ανοδική/καθοδική πορεία προς μια ωριμότητα, που ποτέ δεν την είχες έτσι φανταστεί. Όμως οι άνθρωποι πάντα ζούσαν δράματα. Ίσως και πιο μεγάλα από τα δικά μας. Διάβασε κλασική λογοτεχνία και θα το δεις. Μίλα με τις γιαγιάδες σου και θα το καταλάβεις. Κατέβα στον σταθμό της Βικτώριας και στον Ελαιώνα και θα το συνειδητοποιήσεις. Μετά, όταν θα πίνεις τον καφέ σου κατακλυσμένος από εικόνες ασήκωτες, εμπνεύσου την υπόλοιπη ζωή σου.

Αν είσαι 20, πώς ονειρεύεσαι τα 30 σου; Αν είσαι 40, πώς ονειρεύεσαι τα 50 σου; Και τώρα σήκω να αντιμετωπίσεις τη δύσκολη και σκληρή εποχή σαν ήρωας.

Κάνε λίστες, σβήσε εκκρεμότητες, ξαλάφρωσε από βάρη. Διάλεξε με ποιους θες να είσαι. Διάλεξε ποιος θες να είσαι και προσπάθησε να το πετύχεις. Σκέψου τι θα συμβεί μετά. Δεν σε παίρνει να είσαι χύμα. Δεν είναι καιρός για ζήλιες και λοξά βλέμματα. Αντίθετα με όλα όσα σου λένε, οι ζωές των άλλων δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Το μόνο στοίχημα που μπορείς να κερδίσεις είναι αυτό που βάζεις με τον εαυτό σου.

Και πριν αρχίσεις πάλι να πιπιλάς την καραμέλα της ανάγκης για σιγουριά και ασφάλειας, δες προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία.

Κερδίζεις μια ανεκτίμητη στιγμή αγαλλίασης αν εντοπίσεις το παράδοξο της ανθρώπινης φύσης. Αν καταφέρεις να διακρίνεις ότι η ασφάλεια είναι μια ανέφικτη επιδίωξη στα χρόνια που ζούμε. Κερδίζεις τη σωτηρία της ψυχής σου αν σκεφτείς ότι ο Μπουκόφσκι μπορεί να είχε στο μυαλό του αυτό το ερωτευμένο ζευγάρι προσφύγων όταν έγραφε: «Πρέπει να πεθάνεις πρώτα μερικές φορές, ώστε να ζήσεις αληθινά».


Σχετικά άρθρα:

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>