top article
Ήταν πολύ ωραίο όσο κράτησε. Και τα είχε όλα: και ταλαιπωρία και relax και φλερτ και summer loving και παιδικά ανέμελα χαμόγελα και bonding και me time. Χωρίς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, γυρίζεις σ’ αυτά που ξέρεις, αλλά οι διακοπές φέτος δεν ήταν αρκετές κι αυτή η επιστροφή σε τίποτα δε θυμίζει άλλες περασμένες. Δεν ήθελες καθόλου να γυρίσεις. Και έτσι ένιωθες κάθε φορά που είχες εκκρεμείς υποθέσεις (μια χλιαρή σχέση, ένα υστερικό αφεντικό, μια ανάλατη δουλειά, μια άχρωμη καθημερινότητα). Την εποχή των αποφάσεων, των μεγάλων προκλήσεων, εσύ επέλεγες να κοιτάς τα πόδια σου αντί για τον ορίζοντα. «You can’t handle the truth» είπε ο Νίκολσον στον Κρουζ στο A Few Good Men κι εσύ ένιωθες πάντα Κρουζ στη θέση του Κρουζ.
Δεν είσαι μόνη όμως, μην ανησυχείς (ή μήπως πρέπει;). Κι άλλοι γύρω σου, πολλοί, πιστεύουν στο δόγμα «εδώ, εγώ και τώρα». Μέσα στο σκληρό καβούκι του εγώ σου, με την παρόρμηση σημαία σου, κέντρο σε ένα σύμπαν στο οποίο φωνάζεις «Είμαι εδώ, αλλά εύχομαι να μην ήμουν», επέστρεψες αναζητώντας διέξοδο με θέα το μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Εκεί στην παραλία, την ώρα που σε βομβάρδιζε ο μεσημεριανός ήλιος κι έγλειφες αυτάρεσκα το αλάτι από το πάνω σου χείλος, πήρες τη γενναία απόφαση να γυρίσεις καλύτερη. Με την εμπειρία της κρίσης γραμμένη πια στο DNA σου, με έξι χρόνια δυσκολιών στο σακίδιο των εμπειριών σου, να επιστρέψεις έτοιμη να σεβαστείς κανόνες και νόμους και ανθρώπους, τους δικούς σου ανθρώπους. Έξι χρόνια τώρα έχεις αναπτύξει ισχυρές αντιστάσεις –μπορεί να μην το δείχνεις, αλλά είσαι τελικά πολύ σκληρό κορίτσι– και χάρη σ’ αυτές θα καταφέρεις τώρα, αυτό τον αξέχαστο Σεπτέμβρη, να φτιάξεις τη λίστα με τις αποφάσεις της νέας σχολικής χρονιάς:
- Θα λες τις αλήθειες (σου) ευγενικά κι ωραία. Και έτσι, αξιομνημόνευτα. Ειλικρινής και ευγενής. Και συνεπής σ’ αυτό που νομίζεις σωστό.
- Θα προσπαθήσεις να μοιράζεσαι τις μέρες σου με ανθρώπους που εκτιμάς και τις νύχτες σου με ανθρώπους που αγαπάς. Και στις δύο περιπτώσεις, ανθρώπους που σε σπρώχνουν να ανέβεις σκαλοπάτια.
- Θα μάθεις να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο. Οι ολιγόλογοι τύποι είναι γοητευτικοί, διεγερτικά παρατηρητικοί. Οι σιωπές συχνά λένε περισσότερα από τις λέξεις.
- Θα εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Συσσωρευμένη γνώση είναι κι αυτό.
- Και δε θα πιέζεσαι, δε θα είσαι πάντα διαθέσιμη. Άσε να ψάξουν.

Στην αίθουσα αφίξεων της νέας εποχής υπάρχει χώρος για πολλές τέτοιες αποφάσεις.
Άλλωστε τι πιο υποσχόμενο από το ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ...

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>