To νέο brunch menu του IT restaurant στο Κολωνάκι σου δίνει έναν έξτρα λόγο να βρεθείς στο κέντρο Κυριακή.
Οι Κυριακές στο κέντρο της Αθήνας έχουν παραδοσιακά συγκεκριμένες διευθύνσεις και το It Restaurant στη Σκουφά υπήρξε ανέκαθεν ανάμεσα στο top 5, καθώς -ας μη γελιόμαστε- είχε πάντα καλό brunch (πριν ακόμη αυτό γίνει τόσο μόδα), νορμάλ τιμές και ωραίο κόσμο. Φέτος όμως το brunch menu είναι ακόμη πιο ανανεωμένο και ακόμη πιο ενδιαφέρον. Με το πολύ χαριτωμένο μότο "We are egg-aged” και με αποκλειστικά βιολογικά αυγά ο σεφ Ηλίας Σταυρόπουλος δημιουργεί νέα πιάτα με μεγάλο πρωταγωνιστή φυσικά το αυγό! (Κάπου εδώ θα ήθελα να πω πως πραγματικά θα έπρεπε όλο και περισσότερα εστιατόρια να επιλέγουν βιολογικά αυγά, ιδίως στο brunch τους. Καταλαβαίνω πως το κόστος είναι σίγουρα μεγαλύτερο, όμως νομίζω πως ο παράγοντας bio παίζει καταλυτικό ρόλο στο τόσο ταλαιπωρημένο θέμα αυγό).

Κυριακή λοιπόν μεσημεράκι βρεθήκαμε στα ανοικτόχρωμα τραπεζάκια της Σκουφά και, χαζεύοντας τον κόσμο που περνούσε και το επώνυμο ζεύγος με τα παιδιά του που καθόταν δίπλα μας, δοκιμάσαμε πολλά και διάφορα, νέα αλλά και παλαιά, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας.
Από τα new entries πρώτο και καλύτερο προσωπικά ξεχώρισα τα αυγά ποσέ σε ασιατικά ψωμάκια σιταλεύρου με κατσικίσιο τυρί, ψητό ζαμπόν φουαντρέ, baby σπανάκι και κρέμα κολοκύθας με φασκόμηλο.

Την ώρα που σπας το αυγό και περιχύνει με τον κατακίτρινο κρόκο του όλο το ψωμάκι, πραγματικά νομίζεις πως βρίσκεται "in egg paradise”. Το ψωμάκι ολόφρεσκο και όσο πρέπει αφράτο όσο πρέπει τραγανό. Η συνέχεια με ένα επίσης πολύ δυνατό πιάτο, τα αυγά μάτια στο φούρνο, με σάλτσα ψητής ντομάτας, chorizo, τσίπς πατάτας και τριμμένη φέτα.

Το μόνο θέμα είναι πως δεν καταλάβαινες τόσο πολύ το chorizo στο σύνολο, αλλά για εμένα που δεν είμαι τόσο πολύ φίλος του εν λόγω λουκάνικου, δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Το Sunday Burger, που όπως λέει και το όνομά του είναι ειδικά δημιουργημένο για κυριακάτικη απόλαυση, είναι κόλαση και το αυγό μάτι με το μπέικον, τα μανιτάρια, το χαλούμι και το χαρουπόμελο κάνουν φανταστικό συνδυασμό.

Εμείς το ζητήσαμε σχεδόν rare και εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την πλούσια κρεατένια γεύση στο μπιφτέκι. Από τα παλαιότερα πιάτα εγώ έμεινα πιστή στην αγαπημένη μου Caesar’s, καθώς το πόσο φρέσκα είναι τα λαχανικά εδώ κάθε φορά με ξεπερνάει, και σε μία πολύ καλή Νισουάζ με τέλεια βρασμένη πατάτα. Και μία και λέμε για πατάτα, δεν το δοκίμασα, αλλά την επόμενη φορά που θα βρεθώ εδώ θα πάρω οπωσδήποτε την καινούρια ζεστή πατατοσαλάτα με μπέικον, λάδι τρούφας και αυγό μάτι, που έτρωγαν στο διπλανό τραπέζι και μου έσπασε τη μύτη. Κλείσαμε γλυκά με ένα ισορροπημένο cheesecake με κρέμα κολοκύθας και σιρόπι από σφένδαμο και ένα πολύ ωραίο παγωτό nutella πάνω σε pancakes.

Από την cocktail list του Νίκου Νικολάκου το The it Bloody Mary και το StrawberrIT κλέβουν την παράσταση, ενώ υπάρχει και το ρόφημα Matcha Ninja από πράσινο τσάι για όσους αντέχουν να απαρνηθούν το cocktail στο brunch (ή παίρνουν αντιβίωση). Προσοχή το It σερβίρει brunch αυστηρά την Κυριακή, όχι πως αν πας Σάββατο θα χάσεις, γιατί θα δοκιμάσεις άλλα και εξίσου νόστιμα, αλλά όχι brunch.
IT, Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773, www.itrestaurant.gr