top article

Ως γνωστόν "καμία βασιλόπιτα δεν είναι σαν τη σπιτική" για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και επίσης ως –ακόμη πιο- γνωστόν "η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά", αλλά επειδή πλέον ξέρουμε πως και η καλή μαγειρική και το καλό καθάρισμα δεν θέλουν κόπο αλλά απλώς τον σωστό τρόπο, σας βρήκαμε και μία σούπερ συνταγή για βασιλόπιτα με φουντούκια από την εταιρία γαλακτοκομικών ΔΩΔΩΝΗ και το αγαπημένο food blog maintanos.com και μία σκούπα που δίνει full απορροφητικότητα χωρίς να ακούγεται σχεδόν καθόλου (δηλαδή μπορείς να βάλεις σκούπα και τις ώρες κοινής ησυχίας χωρίς διαπληκτισμούς με τους γείτονες), με 3 επίπεδα φιλτραρίσματος για καθαρό και φιλτραρισμένο αέρα και με 60% οικονομία ενέργειας (Α στην ενεργειακή κλάση), τη Rowenta Silence Force, για να μην ανησυχείς διόλου για τη χυμένη ζάχαρη στον πάγκο και το αλεύρι στο πάτωμα (εμένα μου συμβαίνει συχνά και πάντα τη λάθος στιγμή!) κατά την παρασκευή της βασιλόπιτας και για να σκουπίσεις πανεύκολα το σπίτι μετά το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι χωρίς κόπο και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

#tidbits:Και Μαγείρεμα και Καθάρισμα

rowenta

Βασιλόπιτα με Φουντούκια

βασιλόπιτα

Υλικά

250γρ. αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ

1 φλιτζάνι γάλα ΔΩΔΩΝΗ

6 αυγά

6 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 σφηνάκια κονιάκ

3κ.γ. baking powder

1 μεγάλο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)

ξύσμα ενός λεμονιού

1 φλιτζάνι φουντούκια

ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

βασιλόπιτα συνταγή

Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, καθώς και το χυμό από το πορτοκάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30εκ.

Εκτέλεση

βασιλόπιτα συνταγή 2

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το φουντούκι.

Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το αλεύρι, το χυμό και το γάλα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Με ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το κέικ και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Δευτέρα 31.07.2017

MF Cover Story: Atomic Blonde

Στην πρωτη της μεγάλη συνέντευξη ως κυρία Θεοδωρίδη, η Δούκισσα Νομικού μιλά για τη νέα της ζωή και μας συστήνει τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εαυτό της

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

Shopping Τετάρτη 12.07.2017

MF Fashion Editorial: By the pool

Athleisure στοιχεία και χρωματικές εντάσεις συναντούν τα σέξι '80s στην πιο επίκαιρη εκδοχή του beachwear.

Shopping Παρασκευή 23.06.2017

MF Fashion Editorial: City Sleek

Σκιά και φως, μαύρο και λευκό. Το αέναο παιχνίδι των δύο βασικών τόνων εξακολουθεί να εκπλήσσει με όπλα το "κοφτερό" tailoring και την απόλυτη ομορφιά του μινιμαλισμού.

>