top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Ζώδια: Προβλέψεις Δεκεμβρίου Ζώδια: Προβλέψεις Δεκεμβρίου
  3. Βασίλισσα Ελισάβετ: Το "ατυχές" στυλιστικό στιγμιότυπο που έγινε viral Βασίλισσα Ελισάβετ: Το "ατυχές" στυλιστικό στιγμιότυπο που έγινε viral
  4. Γιατί αυτή η μάλλινη ζακέτα είναι τόσο δημοφιλής στο Instagram; Γιατί αυτή η μάλλινη ζακέτα είναι τόσο δημοφιλής στο Instagram;
  5. Mila Kunis - Ashton Kutcher: Εμφανίστηκαν ξανά μαζί στο κόκκινο χαλί μετά από 17 χρόνια Mila Kunis - Ashton Kutcher: Εμφανίστηκαν ξανά μαζί στο κόκκινο χαλί μετά από 17 χρόνια
  6. Η Brigitte Macron έχει τη δική της εκδοχή για το καρό σακάκι του χειμώνα Η Brigitte Macron έχει τη δική της εκδοχή για το καρό σακάκι του χειμώνα
  7. Αυτά είναι τα πιο διάσημα (ή και όχι) βασιλικά μυστικά ομορφιάς Αυτά είναι τα πιο διάσημα (ή και όχι) βασιλικά μυστικά ομορφιάς
  8. Georgina Chapman: Πώς αντιμετωπίζει η εν διαστάσει σύζυγος του Harvey Weistein το σκάνδαλο γύρω απ' το όνομά του; Georgina Chapman: Πώς αντιμετωπίζει η εν διαστάσει σύζυγος του Harvey Weistein το σκάνδαλο γύρω απ' το όνομά του;
  9. Πρίγκιπας Harry: Εμφανίστηκε στο ίδιο event με την πρώην σύντροφό του Πρίγκιπας Harry: Εμφανίστηκε στο ίδιο event με την πρώην σύντροφό του
  10. Ετήσιες προβλέψεις 2018 | Όλα όσα θες να μάθεις για τη νέα χρονιά! Ετήσιες προβλέψεις 2018 | Όλα όσα θες να μάθεις για τη νέα χρονιά!
  11. Naomi Campbell: Στα Fashion Awards με την εντυπωσιακή μητέρα της Naomi Campbell: Στα Fashion Awards με την εντυπωσιακή μητέρα της
  12. 23 συμπεριφορές ενηλίκων που φανερώνουν τραύματα από την παιδική ηλικία 23 συμπεριφορές ενηλίκων που φανερώνουν τραύματα από την παιδική ηλικία
  13. 10 ιδέες για γιορτινά νύχια από το Instagram 10 ιδέες για γιορτινά νύχια από το Instagram
  14. Lady Amelia Windsor: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την πιο stylish royal Lady Amelia Windsor: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την πιο stylish royal

Ως γνωστόν "καμία βασιλόπιτα δεν είναι σαν τη σπιτική" για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και επίσης ως –ακόμη πιο- γνωστόν "η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά", αλλά επειδή πλέον ξέρουμε πως και η καλή μαγειρική και το καλό καθάρισμα δεν θέλουν κόπο αλλά απλώς τον σωστό τρόπο, σας βρήκαμε και μία σούπερ συνταγή για βασιλόπιτα με φουντούκια από την εταιρία γαλακτοκομικών ΔΩΔΩΝΗ και το αγαπημένο food blog maintanos.com και μία σκούπα που δίνει full απορροφητικότητα χωρίς να ακούγεται σχεδόν καθόλου (δηλαδή μπορείς να βάλεις σκούπα και τις ώρες κοινής ησυχίας χωρίς διαπληκτισμούς με τους γείτονες), με 3 επίπεδα φιλτραρίσματος για καθαρό και φιλτραρισμένο αέρα και με 60% οικονομία ενέργειας (Α στην ενεργειακή κλάση), τη Rowenta Silence Force, για να μην ανησυχείς διόλου για τη χυμένη ζάχαρη στον πάγκο και το αλεύρι στο πάτωμα (εμένα μου συμβαίνει συχνά και πάντα τη λάθος στιγμή!) κατά την παρασκευή της βασιλόπιτας και για να σκουπίσεις πανεύκολα το σπίτι μετά το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι χωρίς κόπο και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

#tidbits:Και Μαγείρεμα και Καθάρισμα

rowenta

Βασιλόπιτα με Φουντούκια

βασιλόπιτα

Υλικά

250γρ. αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ

1 φλιτζάνι γάλα ΔΩΔΩΝΗ

6 αυγά

6 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 σφηνάκια κονιάκ

3κ.γ. baking powder

1 μεγάλο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)

ξύσμα ενός λεμονιού

1 φλιτζάνι φουντούκια

ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

βασιλόπιτα συνταγή

Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, καθώς και το χυμό από το πορτοκάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30εκ.

Εκτέλεση

βασιλόπιτα συνταγή 2

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το φουντούκι.

Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το αλεύρι, το χυμό και το γάλα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Με ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το κέικ και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>