top article

* Tidbit : a small piece of food

: a small piece of news or interesting information

Η γαλλική κουζίνα δεν είναι απλώς μία τάση ή μία ακόμη "έθνικ" κουζίνα, είναι στην ουσία η απαρχή της υψηλής γαστρονομίας, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα. Κάπως όπως εμείς οι Έλληνες περηφανευόμαστε πως γεννήσαμε τη Δημοκρατία, έτσι και οι Γάλλοι γέννησαν την Υψηλή Γαστρονομία. Πριν κάποια χρόνια μιλούσαμε αρκετά για την "επιστροφή" της γαλλικής κουζίνας, στα πλαίσια της τάσης της "νοσταλγίας" που επικράτησε στα διεθνή food trends, όμως για να επιστρέψει κάτι πρέπει πρώτα να έχει ατονήσει και η γαλλική κουζίνα στην ουσία ποτέ δεν έπεσε σε λήθη.

#Tidbits*: Μενού αλά Γαλλικά

Αυτήν την Τρίτη λοιπόν 21 Μαρτίου και για τρίτη συνεχή χρονιά η γαλλική κουζίνα γιορτάζει και στη γιορτή αυτή συμμετέχουν 2000 σεφ, 2000 μενού και 2000 εστιατόρια στις 5 ηπείρους. Με έμπνευση τα Diners d’Epicure του περίφημου Auguste Escoffier και με πρωτοβουλία του Γάλλου σεφ Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης οργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά το Goût de France / Good France, που σκοπό έχει να δείξει και να προωθήσει το γαλλικό τρόπο ζωής, τα τοπικά προϊόντα της χώρας και τελικά να αναδείξει τη Γαλλία ως τουριστικό προορισμό μέσα από ένα από τα πράγματα που ξέρει να κάνει καλύτερα: να μαγειρεύει. Άλλωστε το 1/3 των τουριστών της Γαλλίας δηλώνουν πως επισκέπτονται την χώρα για να δοκιμάσουν την κουζίνα της, η οποία έχει ενταχθεί από την UNESCO στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

french food

Φέτος συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή της γεύσης 150 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με 65 εστιατόρια (την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης η Ελλάδα συμμετείχε με μόλις 15 εστιατόρια και φέτος είναι η 3η χώρα στον κόσμο σε αριθμό συμμετοχών!) και τα ραντεβού για "γαλλικό δείπνο" είναι πολλά και ενδιαφέροντα, ενώ δεν περιορίζονται μόνο στην Αθήνα, αλλά εκτείνονται και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο κλπ.

french cuis

Όλα τα εστιατόρια έχουν το δικό τους γαλλικό μενού, που περιλαμβάνει ένα απεριτίφ με fingerfood, ορεκτικά, ένα ή δύο κυρίως πιάτα, πλατό τυριών –φυσικά!- και επιδόρπιο, που σερβίρεται σε προκαθορισμένη τιμή. Βρείτε όλες τις ελληνικές συμμετοχές και τα αντίστοιχα μενού και τιμές στο www.ambafrance-gr.org, κάντε την κράτησή σας και απολαύστε το τέλειο δείπνο "αλά γαλλικά" με διάσημες ελληνικές υπογραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.goodfrance.com

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Δευτέρα 31.07.2017

MF Cover Story: Atomic Blonde

Στην πρωτη της μεγάλη συνέντευξη ως κυρία Θεοδωρίδη, η Δούκισσα Νομικού μιλά για τη νέα της ζωή και μας συστήνει τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εαυτό της

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

Shopping Τετάρτη 12.07.2017

MF Fashion Editorial: By the pool

Athleisure στοιχεία και χρωματικές εντάσεις συναντούν τα σέξι '80s στην πιο επίκαιρη εκδοχή του beachwear.

Shopping Παρασκευή 23.06.2017

MF Fashion Editorial: City Sleek

Σκιά και φως, μαύρο και λευκό. Το αέναο παιχνίδι των δύο βασικών τόνων εξακολουθεί να εκπλήσσει με όπλα το "κοφτερό" tailoring και την απόλυτη ομορφιά του μινιμαλισμού.

>