top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Είναι η κόρη των M. Douglas-C. Zeta Jones το επόμενο it-girl που θα μας απασχολήσει;
  3. Όλες οι τάσεις που είχε προβλέψει και τελειοποιήσει η Carrie Bradshaw
  4. Καλοκαίρι 2017: Tα 6 items που θα κάνουν θραύση στο Instagram
  5. 5 λάθη που κάνεις στην επικοινωνία με τον σύντροφό σου
  6. Jennifer Lopez: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση με τα δίδυμά της
  7. Αυτά τα κλασικά παπούτσια επιστρέφουν από τα '90s και γίνονται ξανά cool
  8. Sienna Miller: Στους δρόμους της Νέας Υόρκης σαν σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα
  9. Cara Delevingne: Χωρίς ίχνος τρίχας στο κεφάλι της! (φωτογραφία)
  10. Σου έχουμε τα 5 καλύτερα beauty νέα (και αγορές) της εβδομάδας
  11. Είναι πιθανότερο να αγχώνεσαι αν χρησιμοποιείς συχνά αυτή τη λέξη
  12. Πρωτεΐνη στη διατροφή: Τα 4 βασική λάθη που κάνεις
  13. Καλεσμένη σε γάμο: 7 must-follow συμβουλές για να ξεχωρίσεις!
  14. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ετοιμαστείς το πρωί

* Tidbit : a small piece of food

: a small piece of news or interesting information

Γενικά στη χώρα μας υπάρχει μία ας την πούμε "συστολή" γύρω από το θέμα των εστιατορίων που βρίσκονται εντός ξενοδοχείων. Ενώ, ειδικά στην Αθήνα αλλά και σε κάποιες άλλες πόλεις της χώρας μας, υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια ξενοδοχείων εξαιρετικά αξιόλογα και πολλά από αυτά πολλάκις βραβευμένα, έχουμε την τάση να βάζουμε αυτήν την ταμπέλα του "ξενοδοχειακού" μπροστά και πολλές φορές εντελώς άνευ λόγου. Ίσως είναι ο φόβος πως "ακριβώς επειδή πρόκειται για εστιατόριο ξενοδοχείου” θα είναι εξ ορισμού πιο ακριβό ή η πεποίθηση πως "ακριβώς επειδή πρόκειται για εστιατόριο ξενοδοχείου” απευθύνεται πιο πολύ στους ξένους φιλοξενούμενους ή ακόμη και η ιδέα πως "ακριβώς επειδή πρόκειται για εστιατόριο ξενοδοχείου” το concept θα είναι πιο μαζικό.

Πραγματικά δεν ξέρω τι κρύβει για τον καθένα αυτή η "ταμπέλα", όμως πραγματικά σε μεγάλο ποσοστό των αθηναϊκών ξενοδοχείων είναι εντελώς λανθασμένη. Αυτό που μπορώ να πω προσωπικά για ένα hotel restaurant (είδες αμέσως ακούγεται καλύτερο!) ως "ταμπέλα" είναι πως σίγουρα το περιβάλλον και η αύρα του θα είναι εκ προοιμίου "κοσμοπολίτικη" και αυτό μόνο για καλό μπορώ να το λογαριάσω.

Κατόπιν αυτών το σημερινό #tidbits είναι αφιερωμένο σε δύο εστιατόρια ξενοδοχείων, που θεωρώ πως προσφέρουν πολύ καλό φαγητό, έχουν υπέροχη ατμόσφαιρα και προσφέρονται ιδανικά για ένα όμορφο δείπνο για δύο, είτε η αφορμή είναι μία επέτειος ή κάποιος εορτασμός είτε απλά γιατί you feel like it!

The Twenty One Restaurant & Bar 

#Tidbits *: Romantic Mood

Βρίσκεται εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Κεφαλάρι και αποτελεί ένα από τα πιο "hidden secret” στέκια για την upper-class της Κηφισιάς, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα μέρος στο οποίο αισθάνεσαι άνετα από το πρώτο λεπτό. Νομίζω πως το μπαρ με τα σκαμπό-καθίσματα και ο κόσμος που απολαμβάνει το ποτό του και τρώει στο μπαρ συμβάλλουν πολύ σε αυτή τη χαλαρή αύρα που σε προσελκύει.

21

Τα τραπέζια βρίσκονται σε εξαιρετική απόσταση (αυτό το ο ένας πάνω στον άλλον στα εστιατόρια μπορεί να με σκοτώσει), εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα, και το περιβάλλον είναι ένα στιλάτο συνονθύλευμα αρχοντικής κομψότητας και σύγχρονης αισθητικής.

21

Οι μεγάλες τζαμαρίες στην πρόσοψη δίνουν βάθος στο χώρο, τα αυθεντικά έργα τέχνης (όπως σε όλα τα ξενοδοχεία της Yes Hotels άλλωστε) παίζουν το δικό τους ρόλο στο όλο feeling, τα όμορφα στρωμένα τραπέζια σε βάζουν εξαιρετικά στο κλίμα fine dining και το φαγητό είναι γευστικό, βασισμένο σε εξαιρετική πρώτη ύλη, άρτια εκτελεσμένο και πάνω από όλα αληθινό, χωρίς καμία "εσάνς" δήθεν και άνευ λόγου επιτήδευσης.

21

Ο κατάλογος είναι τόσο όσο πρέπει εκτενής, χωρίς υπερβολές και απόλυτα (ας μου επιτραπεί ο όρος) κατανοητός. Κάποιες φορές καλό είναι να μη χρειάζεται να είσαι "foodie master" για να επιλέξεις ένα πιάτο από το μενού. Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε ξεχώρισα το ragout φρέσκων μανιταριών και το ταρτάρ σολομού από τα ορεκτικά, ειλικρινά ευχαριστήθηκα τη φρεσκάδα των λαχανικών στις σαλάτες, ενώ δοκίμασα ένα από τα πιο τέλεια ψημένα φιλέτα που έχω γευτεί ποτέ.

21

Μεταξύ των υπολοίπων ειδική μνεία αξίζουν οι τηγανητές πατάτες –τέλεια σερβιρισμένες σε καλαθάκι- που δεν μπορούσες να σταματήσεις να τρως. Στα πολύ καλά πιάτα και το φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου. Τώρα που ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός, αναμένουμε και τη μεταφορά στον όμορφο κήπο, όπου όπως μας πληροφόρησαν σκέφτονται να δημιουργήσουν και ένα corner με πιο street food λογική, πιθανώς και με asian προσανατολισμό, (και σε πιο χαμηλές τιμές) για το πιο νεανικό και easy-going κοινό τους. 
(Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κεφαλάρι, 210 6230621)

Malabar In House

malabar

Στην άλλη άκρη της Αθήνας τώρα, στην πανέμορφη Αθηναϊκή Ριβιέρα και εντός του γνωστού The Margi, συναντάμε το Malabar InHouse. Το όνομά του προφανώς είναι δηλωτικό της εποχής που λειτουργεί και έτσι το Baku ανανεώθηκε και έγινε Malabar, αλλά Malabar InHouse, για να μην μπερδευόμαστε με το ειδυλλιακό καλοκαιρινό Malabar που απλώνεται γύρω από την –επίσης ανακαινισμένη- υπέροχη πισίνα και το οποίο περιμένουμε με μεγάλη προσμονή να ανοίξει σιγά σιγά.

Για να μην μακρηγορώ με τα ονόματα, η ουσία παραμένει μία: το Malabar σε κάθε εκδοχή του απέχει παρασάγγας από οτιδήποτε κακό έχει να προσάψει κανείς στην ταμπελίτσα "ξενοδοχειακό" που λέγαμε παραπάνω. Στην κουζίνα βρίσκεται, όπως πάντα, ο πολύ καλός (άξιο μέλος της νέας γενιάς των ταλαντούχων και άκρως δημιουργικών Ελλήνων σεφ) Παναγιώτης Γιακαλής, ο οποίος, εκτός από την εξαιρετική μπριγκάδα του, έχει ως σύμμαχο τις βιολογικές πρώτες ύλες που έρχονται απευθείας από την ιδιόκτητη φάρμα του ξενοδοχείου (The Margi Farm) στα Καλύβια.

malabar

Το περιβάλλον και η διακόσμηση ακολουθούν φυσικά τη γνωστή κομψή γραμμή του ξενοδοχείου, ενώ ο φωτισμός είναι ακριβώς τόσο όσο και το νέο μπαρ δίνει ένα πιο ανάλαφρο tempo στο χώρο. Η διακριτική ευγένεια του προσωπικού είναι από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσει κανείς, πριν περάσει στα μαγικά της κουζίνας.

malabar

Το μενού είναι αρκετά εκτενές και καλύπτει κάθε πιθανή αναζήτηση, ενώ το section με τα πιάτα που φτιάχνονται αποκλειστικά με υλικά της φάρμας αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ με αυγό ποσέ της φάρμας και το vitello tonnato συστήνονται ανεπιφύλακτα για αρχή και οι σαλάτες δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο με τα ολόφρεσκα και μυρωδάτα υλικά τους, αλλά εκεί που θέλω να μείνω είναι στα χειροποίητα gnocchi με σος παρμεζάνας. Ένα πιάτο απλό μεν, μαγικό δε. Δεν ξέρω αν βγαίνει πάντα τόσο πετυχημένο, αλλά πραγματικά μπορώ να οδηγήσω μέχρι εκεί μόνο και μόνο για να το ξαναγευτώ (και μένω στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου).

Επίσης, στα κρεατικά πολύ δυνατό ήταν το αρνάκι με ψητή μελιτζάνα και εξαιρετικά ψημένο το hanging tender από Prime Black Angus που συνοδευόταν από έναν πολύ καλό πουρέ πατάτας. Κάπου εδώ να πούμε πως η κουζίνα έχει "τιθασεύσει" εξαιρετικά τον Josper ξυλόφουρνο, που μπορεί να δημιουργήσει θέματα αν κανείς δεν έχει μάθει τα μυστικά του. 

(Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2108929160)

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Beauty news Τετάρτη 10.08.2016

MF Wish List

Τα καλλυντικά που λατρέψαμε αυτόν το μήνα

>