top article

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος, αλλά είναι γεγονός. Το Athens Fine Drinking by World Class, η πρώτη και μεγαλύτερη γιορτή αφιερωμένη στο "καλό ποτό", πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα. Συγκεκριμένα από σήμερα 18 μέχρι και τις 21 Μαΐου δίνουμε όλοι ραντεβού στο Παλαιό Χρηματιστήριο (Σοφοκλέους 10) από τις 7 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, για να μάθουμε τα πάντα γύρω από τι άλλο; Το καλό ποτό και την κουλτούρα του φυσικά!

#Tidbits *:Η Αθήνα στο ρυθμό του Fine Drinking

Εκεί θα συναντήσουμε 8 pop-up bars, που θα σερβίρουν μοναδικά cocktails με βάση τα πιο premium spirits και θα "στελεχώνονται" από 32 από τα πιο επιδραστικά αθηναϊκά bars και τους πιο καταξιωμένους και βραβευμένους bartenders. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε exclusive mentoring sessions, όπως "η αποκωδικοποίηση των cocktails menus". Εκεί θα μάθουμε τα πάντα για τα "Perfect Serves": Straight, Mixed ή Cocktail, και θα μυηθούμε στα μυστικά που πάντα θέλαμε να γνωρίζουμε.

Κι επειδή θέλουμε η γιορτή να κρατάει περισσότερο, η εμπειρία του Athens Fine Drinking by World Class επεκτείνεται και στα 32 κορυφαία downtown bars από τις 18 μέχρι τις 27 Μαΐου, όπου θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα exclusive Athens Fine Drinking "Perfect Serve Menus", ειδικά μενού που παρουσιάζουν τις προτάσεις του κάθε bar πίσω από τα perfect serves. 

Athens Fine Drinking

Και με αυτήν την αφορμή ζητήσαμε από την Πηνελόπη Ζαούδη, PR and Communication Manager Reserve Brands Diageo Hellas, να "σπάσει" τους μύθους γύρω από τα "αντρικά" και τα "γυναικεία" ποτά και να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά του Fine Drinking. 

Ποια είναι η σχέση της Ελληνίδας με το ποτό;
Οι Έλληνες σαν λαός εκτιμούν ιδιαιτέρως τη διασκέδαση και την απόλαυση. Αυτό φυσικά ισχύει και για τις Ελληνίδες, οι οποίες συμπορεύονται με αυτό το κύμα εξερεύνησης και ανακάλυψης που έχει αρχίσει και συμβαίνει τελευταία και στον χώρο του ποτού. Πειραματίζονται λοιπόν με νέα spirits, ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, αναζητούν νέες γεύσεις. Έρχονται κοντά σε αυτό που πίνουν και το ποτό που επιλέγουν συχνά αποτελεί ένα statement για τις ίδιες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ρούχα που φοράνε. 

Εάν έπρεπε να μου ορίσεις την έννοια του fine drinking σε μία πρόταση, πως θα το όριζες;
Το fine drinking είναι ένα κίνημα που έρχεται να καλλιεργήσει τη συναίσθηση του τι πίνουμε, πώς το πίνουμε και που το πίνουμε, ως βασικές παραμέτρους της απόλαυσης που αποκομίζουμε. 

Athens Fine Drinking

Υπάρχουν αυστηρά "αντρικά" και "γυναικεία" ποτά;
Φυσικά κι όχι. Προσωπικά απολαμβάνω το ίδιο ένα σκέτο ουίσκι σερβιρισμένο σε tumbler ποτήρι αραιωμένο με λίγο νερό, όσο και ένα καλοφροντισμένο κοκτέιλ. Και αντιστοίχως το ευρύ άρρεν κοινό αρέσκεται να ξεφυλλίζει τα cocktail menus και να διαλέγει το κοκτέιλ που του κεντρίζει την προσοχή. Γενικότερα υπάρχει μια έντονη τάση για πειραματισμό και εξερεύνηση, και τα στερεότυπα περί ανδρικών και γυναικείων ποτών έχουν πλέον καταρριφθεί. 

Υπάρχουν ποτά ανάλογα με την περίσταση ή ένα καλό ποτό μπορεί να σταθεί παντού;
Το αν ένα ποτό είναι κατάλληλο για μια περίσταση αυτό το καθορίζει απολειστικά η όρεξη και η διάθεση αυτού που θα το απολαύσει. Παραδοσιακά, υπάρχουν ποτά που έχουν συνδυαστεί με συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως ένα bloody mary για την περίσταση του Brunch ή ένα gin & tonic για νωρίς το απόγευμα ή βράδυ ή ένα negroni ως aperitivo για να ανοίξει ένα dinner. Αλλά πρακτικά ο καθένας είναι ελεύθερος να απολαύσει το ποτό του, όποτε αυτός προτιμά. Εξάλλου η απόλαυση είναι καθαρά υποκειμενική. 

Athens Fine Drinking

Τι είναι τα "perfect serves";
Τα Perfect Serves των αποσταγμάτων είναι οι ιδανικές προτάσεις σερβιρίσματος που απογειώνουν την εμπειρία απόλαυσής τους και αναδεικνύουν τις γεύσεις. Αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν τόσο το "δρόσισμά" τους με ένα συμπαγές κομμάτι πάγου (straight) όσο το πάντρεμά τους με ένα αεριούχο αναψυκτικό (mixed) ή ακόμα και την μετουσίωσή τους σε εμπνευσμένο κοκτέιλ (cocktail). Τα παραπάνω αποτελούν όψεις των perfect serves που για εμάς φέτος είναι το θεματικό στο οποίο κινείται το δεύτερο Αthens Fine Drinking by World Class. 

Athens Fine Drinking

Για να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες για τα σεμινάρια και το Athens Fine Drinking by World Class, καθώς και για τα bars που συμμετέχουν, μπες στο: http://www.athensfinedrinking.gr ή κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή cliomuse app bit.ly/cliomuse και αναζήτησε τη διαδρομή Αthens Fine Drinking. Επίσης σημείωσε τα #AthensFineDrinking #GetServed #WorldClassGreece #DrinkResponsibly 

Athens Fine Drinking

 

 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>