top article

* Tidbit : a small piece of food

: a small piece of news or interesting information​

Η αλήθεια είναι πως χρόνο με το χρόνο όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη γεύση βλέπουμε με μεγάλη χαρά την ενεργή προσπάθεια αναβάθμισης του γαστρονομικού προϊόντος στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι επώνυμοι και ταλαντούχοι σεφ "σαλπάρουν" είτε οι ίδιοι είτε με την υπογραφή τους σε κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και δημιουργούν μενού υψηλών προδιαγραφών σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, βάζοντας και αυτοί ένα σημαντικό λιθαράκι στο τουριστικό προϊόν που λέγεται "Ελλάδα".

#Tidbits *:Ο Λευτέρης Λαζάρου Σαλπάρει για Τζια

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Porto Kea Suites βέβαια δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε σεφ αλλά για τον πολυβραβευμένο (ο πρώτος που πήρε αστέρι Michelin για εστιατόριο ελληνικής κουζίνας το οποίο και διατηρεί έως σήμερα), εξαιρετικά καταξιωμένο και προσωπικά αγαπημένο Λευτέρη Λαζάρου. Βλέπεις τα πιάτα του Λαζάρου έχουν μία ιδιότητα που δεν βρίσκεις κάθε μέρα, ειδικά σε θαλασσινά πιάτα, καθώς πέρα από την άρτια τεχνική, την πάντα καινοτόμα ιδέα και τα κορυφαία υλικά, τα πιάτα που δημιουργεί ο Λευτέρης Λαζάρου δεν θέλεις να τελειώσουν, θες κάθε μπουκιά να κρατήσει για πάντα.

portokeasuites
Λευτέρης Λαζάρου

Φέτος, λοιπόν, ο Λευτέρης Λαζάρου ταξίδεψε επανειλημμένα μέχρι την Τζια και έβαλε τη σημαντική του γαστρονομική σφραγίδα στο πραγματικά πανέμορφο Porto Kea Suites. Το κουκλίστικο αυτό ξενοδοχείο, ακριβώς πάνω στην όμορφη αμμουδιά της Κορρησίας, συνεργάζεται με τη Hotel Brain και είναι μέλος των Small Luxury Hotels of the World, ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε στα φετινά Tourism Awards στην κατηγορία "360 Guest Relationship Management”.

portokeasuites

Προκειμένου λοιπόν να μπορεί να προσφέρει και γαστρονομικά το εξαιρετικό επίπεδο φιλοξενίας που απλόχερα προσφέρουν οι χώροι, τα δωμάτια, οι υπηρεσίες και οι παροχές του, έδωσε τα χέρια με τον ειδήμονα των θαλασσινών γεύσεων στην Ελλάδα, τον Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος ανέλαβε την επιμέλεια ολόκληρου του μενού, όλων των ωρών της ημέρας.

portokeasuites

Δηλαδή από τον καλοστημένο πρωινό μπουφέ, όπου θα βρεις από ντόπια τυριά και χειροποίητες πίτες μέχρι αυθεντικό θυμαρίσιο μέλι και ποικιλία φρεσκοζυμωμένων ψωμιών και από αυγά σε διάφορες version μέχρι τοπικές γλυκιές λιχουδιές, μέχρι τα κρύα πιάτα του pool bar, όπου πέρα από τα κλασικά clubs και burgers θα συναντήσεις και απρόσμενα ταιριαστά με το περιβάλλον entries, όπως τον θεσπέσιο Καπνιστό ξιφία με ντομάτα φούρνου και λαδολέμονο μουστάρδας –ένα από τα ωραιότερα και πιο φρέσκα θαλασσινά πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ- ή το τέλειο Carpaccio λαβράκι με φύκια wakame και φρέσκα μυρωδικά.

portokeasuites

Το "βαρύ πυροβολικό" βέβαια βρίσκεται στο μενού του εστιατορίου τόσο το μεσημέρι και ακόμη περισσότερο το βράδυ, όπου στα ειδυλλιακά τραπεζάκια της βεράντας με θέα την πισίνα και τη θάλασσα, που απλώνεται ακριβώς από κάτω, και φόντο το φωτισμένο λιμάνι θα γευτείς πιάτα που μιλάνε ξεκάθαρα τη γλώσσα του διάσημου σεφ, όπως Rissoto σουπιάς με λάδι τρούφας και φύλλα μιζούνας, Μαριναρισμένη τσιπούρα με μοσχολέμονο, πιπεριά chili, αβοκάντο και κόλιανδρο, Λαβράκι φιλέτο με τριλογία από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, πίκλα σινάπι και φύλλα παντζαριού, Χταπόδι στιφάδο με κρέμα σελινόριζας και τρυφερά παντζαρόφυλλα και πολλά ακόμη και πολύ λαχταριστά.

portokeasuites

Και ένα απογευματάκι όπως θα πέφτει ο ήλιος δίπλα στην πισίνα, εκτός από τα cocktail που έχουν ενδιαφέρον, δώσε μία ευκαιρία και στα ιδιαίτερα γλυκά (πάλι με την υπογραφή του σεφ) όπως το cheesecake με χλωροτύρι Κυκλάδων.

portokeasuites

INFO

Το Porto Kea Suites, βρίσκεται μόλις 1 λεπτό από την παραλία της Κορρησίας και κάτω από το εκκλησάκι του Άι Γιώργη, ενώ είναι μόλις 7 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι και 2 χιλιόμετρα από τον κοσμοπολίτικο Βουρκάρι. Διακρίνεται για την άρτια διακόσμηση των δωματίων του σύμφωνα με την ατμόσφαιρα του νησιού και την κυκλαδίτικη παράδοση, καθώς και για τις προσωποποιημένες εμπειρίες διαμονής που παρέχει στους επισκέπτες του.

Porto Kea Suites, Κορισσία, Τζια, 2288 0 22870, info@portokea-suites.com

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

Συνεντεύξεις Δευτέρα 31.07.2017

MF Cover Story: Atomic Blonde

Στην πρωτη της μεγάλη συνέντευξη ως κυρία Θεοδωρίδη, η Δούκισσα Νομικού μιλά για τη νέα της ζωή και μας συστήνει τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εαυτό της

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

>