top article

Μία από τις ισχυρότερες τάσεις τα τελευταία χρόνια στο χώρο του κρασιού είναι τα ροζέ κρασιά, που αναβαθμίζονται διαρκώς και κερδίζουν όλο και περισσότερο μία θέση στην καρδιά των οινόφιλων. Φυσικά η χώρα μας δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω στις εξελίξεις και το "L’ Esprit du Lac", ή αλλιώς "Το Πνεύμα της Λίμνης", είναι η απτή απόδειξη πως οι Έλληνες παραγωγοί δεν μένουν αμέτοχοι στις παγκόσμιες εξελίξεις.

#Tidbits *: Think Pink

 

Το κομψό και φινετσάτο "L’ Esprit du Lac"  λοιπόν είναι το νέο ροζέ κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, που κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι στην Ελληνική αγορά στη σοδειά του 2016.  Το όνομά του παραπέμπει στις λίμνες του Αμυνταίου, την περιοχή προέλευσης του κρασιού. Οι τέσσερις λίμνες του οροπεδίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αμπελουργία, καθώς η παρουσία τους εξισορροπεί τις ακραίες θερμοκρασίες της περιοχής.

l esprit du lac

Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά σταφύλια της ποικιλίας Ξινόμαυρο από κλήματα άνω των 30 ετών από την αμπελουργική ζώνη του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου. Η παραγωγή του γίνεται κυρίως με αφαίμαξη των σταφυλιών που προορίζονται για την "Καλή Ρίζα", το ξινόμαυρο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη από παλιά κλήματα Αμυνταίου. Το "Πνεύμα" εντάσσει στην κατηγορία των ανοιχτόχρωμων ροζέ κρασιών το δυναμικό πνεύμα του Ξινόμαυρου και δημιουργεί ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Το χρώμα του είναι ζωντανό ροζ προς σομόν. Στη μύτη κυριαρχούν τα άνθη και τα λευκόσαρκα φρούτα. Το δροσιστικό στόμα ακολουθεί αρωματικά, προσθέτοντας νότες από φράουλα και ώριμη φυτικότητα μανιταριών και φύλλων ντομάτας. Η επίγευση έχει διάρκεια. Αποτελεί ιδανική πρόταση ιδίως το καλοκαίρι και θα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών κάθε χρόνο. Ταιριάζει πολύ όμορφα και με κρέας και με ψάρι.

l esprit du lac

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο μας ροζέ "L’Esprit du Lac”. Διαλέξαμε ένα γαλλικό όνομα, με μια δόση χιούμορ, τονίζοντας την κομψότητα του κρασιού, την προέλευσή του και τις αισθήσεις που συνδέονται με την απόλαυσή του στις εποχές που καταναλώνεται, την άνοιξη και βέβαια το καλοκαίρι.", δήλωσε ο Στέλλιος Μπουτάρης, Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη. "Η κατηγορία των ροζέ κρασιών είναι σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Με βάση το Ξινόμαυρο στο Αμύνταιο, τη μόνη ΠΟΠ ζώνη για ροζέ στην Ελλάδα, η Κυρ-Γιάννη είναι σε θέση να προσφέρει στους φίλους του Κτήματος εξαιρετικές, ποιοτικές προτάσεις για κάθε περίσταση". 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα www.kiryianni.gr

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>