top article

Ο τελικός World Class 2017 (Diageo World Class Bartender Of The Year Final για να είμαστε ακριβείς) στο Μεξικό, όπως άλλωστε και κάθε παγκόσμιος θεσμός που φέρνει κοντά ανθρώπους του ίδιου χώρου από κάθε γωνιά της γης, εκτός από όλα τα άλλα αποτέλεσε και ένα φανταστικό "χωνευτήρι" ιδεών και εξελίξεων, αφού έφερε στο ίδιο μέρος και την ίδια στιγμή μαζί τους καλύτερους bartenders του κόσμου (μαζί και ο δικός μας Πάνος Κανατσούλης που πήρε την 11η θέση και τον βρίσκουμε πίσω από την μπάρα του The Clumsies). Έτσι λοιπόν από αυτήν την "συνάντηση κορυφής" προέκυψαν και οι επόμενες τάσεις στον κόσμο του cocktail, αυτές που θα συζητηθούν, θα εμφανιστούν και θα εντυπωσιάσουν μέσα στην χρονιά που μας έρχεται. Ας τις δούμε λοιπόν αναλυτικά, ώστε να μην πιανόμαστε αδιάβαστοι!

 

#Tidbits *: New Cocktail Trends
Cafe Cantata Sustainable Cocktail

Sustainable Serves:

Εσένα πόσο "eco-friendly” είναι το mojito σου;

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε πως σχεδόν 1 στους 2 καταναλωτές είναι πρόθυμος να ξοδέψει 10% περισσότερα χρήματα για προϊόντα που παράγονται με περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Αυτό σαφέστατα έχει εφαρμογή και στα bar και οι mixologists καλούνται να αγκαλιάσουν και αυτοί τη νέα παγκόσμια αυτή τάση. Τι εννοούμε όμως "βιώσιμα" cocktails και bars; Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι το λεμόνι, το οποίο πλέον δεν μπορεί απλά να "στύβεται" και να "πετιέται", αλλά ο bartender καλείται να χρησιμοποιήσει το χυμό, τη φλούδα, το εκχύλισμα, τα έλαια και τελικά ότι έχει μείνει από το λεμόνι να καταλήξει σε compost για φυτά!

 

signature serve
Juniper Cream Spour Signature Serve

Signature Serves:

Το cocktail culture εξελίσσεται και δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες και destination bars.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν 5% περισσότερα χρήματα σε πολυτελείς εμπειρίες αντί σε πολυτελή προϊόντα (πηγή: έρευνα της Cellar Trends) και επομένως οι ιδιοκτήτες bars και οι mixologists καλούνται να δημιουργήσουν όχι απλά cocktails αλλά "εμπειρίες ποτού" με signature serves, που θα κατορθώσουν να κάνουν το bar τους "προορισμό" εφάμιλλο ενός destination restaurant!

 

culinary cocktail
Kernel Horchata Culinary Cocktail 

Culinary Cocktails:

Όταν το bar και η κουζίνα πάνε χέρι-χέρι.

Νέοι γευστικοί δρόμοι ανοίγουν, όταν το mixology και το gastronomy συναντώνται. Γεύσεις, υφές, τεχνικές και πρώτες ύλες του fine dining υιοθετούνται από τους κορυφαίους bartenders και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα Kobe Old Fashioned φτιαγμένο από βοδινό λίπος από την ιαπωνική λιχουδιά ή ένα cocktail πίτσας "Μαργαρίτα", που πρωτο-δημιουργήθηκε στο Bunga Bunga του Λονδίνου και περιέχει gin αναμειγμένο με κρούστα πίτσας, χυμό ντομάτας μαγειρεμένο με κρεμμύδια, βασιλικό, ρίγανη και ζεστό αφρό τυριού Burrata. Sky is the limit. Yummy!

 

home made cocktail
The Pantry Punch Home Made Cocktail

Cocktails at Home:

Γιατί να περιορίζεσαι σε ένα μπουκάλι καλό κρασί όταν έχεις καλεσμένους;

Έρευνες δείχνουν πως το 73% των νεαρών καταναλωτών απολαμβάνουν σε ειδικές περιπτώσεις στο σπίτι cocktails (πηγή: έρευνα της Cellar Trends), αποδεικνύοντας ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για να πειραματιστούν με τα υλικά που διατηρούν στα ντουλάπια της κουζίνας τους και να φτιάξουν τα δικά τους signature cocktails στο σπίτι. Αφού όλοι πειραματιζόμαστε με συνταγές και υλικά όταν μαγειρεύουμε, γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και με το home bar μας;

 

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>