top article

Ένας δημιουργικός διάλογος μεταξύ υψηλής γαστρονομίας και ποιοτικού καφέ, μεταξύ αρώματος και γεύσης και μεταξύ ταλαντούχων ανθρώπων από τον κάθε αντίστοιχο χώρο είναι η ουσία των Atelier Nespresso, ενός project της Nespresso που με αφετηρία τη Λυών της Γαλλίας έχει κάνει μέχρι στιγμής "στάσεις" σε πόλεις σε κάθε γωνιά της γης -από τη Μαδρίτη και τη Στοκχόλμη μέχρι το Μόντρεαλ και το Τόκιο- και στις αρχές Οκτωβρίου έκανε ένα εντυπωσιακό pop up και στην Αθήνα.

#Tidbits *: Συνάντηση Κορυφής

Για πρώτη φορά λοιπόν το Atelier Nespresso βρέθηκε στην Αθήνα και για δύο ολόκληρες ημέρες άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους λάτρεις, τους γνώστες και τους εραστές της υψηλής γαστρονομίας, της υψηλής ζαχαροπλαστικής, του καλού κρασιού και του ποιοτικού καφέ σε ένα πολύ σύγχρονο "συμπόσιο" με πρωταγωνιστή φυσικά τον καφέ Nespresso. Αυτός ο διήμερος εορτασμός γεύσεων και αρωμάτων πραγματοποιήθηκε στο Sotovikis Workshop, έναν πολυεπίπεδο χώρο δημιουργίας και έκθεσης του διακεκριμένου Έλληνα αρχιτέκτονα, Διονύση Σοτοβίκη, που μεταμορφώθηκε προκειμένου να φιλοξενήσει μια αίθουσα γευσιγνωσίας καφέ, μια σύγχρονη κουζίνα και ένα privé εστιατόριο.

atelier nespresso

Σε αυτόν τον industrial-oriented χώρο οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες του δημιουργικού διαλόγου μεταξύ υψηλής γαστρονομίας, ζαχαροπλαστικής και καφέ, αλλά και να μάθουν πως μπορούν να οξύνουν την όσφρησή τους, να βιώσουν μία πραγματική γευστική δοκιμή καφέ, να γνωρίσουν τη νέα σειρά Explorations 2 της Nespresso, που περιλαμβάνει δύο πραγματικά σπάνιους καφέδες, και να εντρυφήσουν στη λογική του wine&food pairing.

atelier nespresso

Η εμπειρία ξεκίνησε με την αρωματοποιό, Έφη Τσιρογιάννη, που μοιράστηκε μαζί μας ενδιαφέρουσες συμβουλές  για το πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της όσφρησης και να αναγνωρίζουμε τις βασικές αρωματικές ομάδες. Μία εκ των συμβουλών ήταν να μυρίζουμε κάτι, πχ. ένα μήλο, για δύο λεπτά με κλειστά μάτια και συγχρόνως να προσπαθούμε να "δούμε" το πράγμα αυτό στο μυαλό μας, συνδέοντας έτσι το άρωμα με την εικόνα του.  

nespresso

Ακολούθησε η γευστική δοκιμή της σειράς Explorations 2, υπό την καθοδήγηση του πάντα ζωντανού και επικοινωνιακού Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλη Καφατσάκη, που μας καθοδήγησε στην ανακάλυψη των δύο νέων ποικιλιών της εταιρείας και των αρωματικών και γευστικών τους χαρακτηριστικών. Η σειρά Explorations 2 περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά σπάνιους καφέδες, τους Ethiopia Yirgacheffe και Colombia Aguadas.

Άγγελος Λάντος Στέλιος Παρλιάρος

Και εν συνεχεία ήρθε η σειρά της γεύσης, καθώς οι πολυβραβευμένοι chef, Άγγελος Λάντος (από τη Σπονδή με 2 αστέρια Michelin) και Έκτορας Μποτρίνι (από το Botrini’s με 1 αστέρι Michelin), δημιούργησαν αποκλειστικά για το Atelier Nespresso και μπροστά στα μάτια των καλεσμένων ξεχωριστά πιάτα, αντλώντας έμπνευση από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας, τα οποία πάντρεψαν με τα αρώματα των Εκλεκτών Ποικιλιών καφέ Nespresso.

 

atelier nespresso spondi

Εγώ βρέθηκα στην "ομάδα" που είχε τη χαρά να γευτεί το παραμυθένιο Μοσχαράκι γάλακτος από τη φάρμα με ζωμό με μελίλωτο και σαμπαγιόν Nespresso Roma από τα χέρια του υπερ-ταλαντούχου Άγγελου Λάντου,

atelier nespresso

ενώ ο πολύ περιγραφικός sommelier Απόστολος Πλαχούρας μας καθοδήγησε βήμα-βήμα στο ταίριασμα των πιάτων με το ιδανικό κρασί, συστήνοντας μας παράλληλα σε σπάνια και ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά. Το επιδόρπιο είχε την υπογραφή των δύο διακεκριμένων pastry chefs, Στέλιου Παρλιάρου και Δημήτρη Χρονόπουλου, οι οποίοι πρόσθεσαν γλυκές πινελιές σε ένα μοναδικό γευστικό τελετουργικό.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>