top article

Δεκαπέντε χρόνια μετά το «Μόλις Χώρισα» την παράσταση που είχε γίνει talk of the town πριν γίνει κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια, ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος ξανασυναντά θεατρικά τους πρωτεργάτες της Ομάδας «Δράσις», με την κωμωδία του Georges Feydeau, «Μες Στο Βρακί Της» σκοπεύοντας να επαναλάβουν μία ανάλογη επιτυχία.

ViewFaster | Μες το Βρακί της

Συναντηθήκατε με την ομάδα Δράσις μετά από 15 χρόνια. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
Διαπιστώσαμε ότι μερικά πράγματα απλώς δεν αλλάζουν. Το τρακ παραμένει το ίδιο, το στοίχημα είναι πάλι μεγάλο και ένας απαιτητικός συγγραφέας όπως είναι ο μεγάλος Georges Feydeau μας βάζει να τρέχουμε. «Μεταφορικά μιλώντας... και κυριολεκτικά!», όπως λένε και οι χαρακτήρες του έργου.

Μια κωμωδία που γράφτηκε το 1890 πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να μας αφορά σήμερα;
Ένα τόσο κλασσικό θέμα όπως οι σχέσεις των δύο φύλων, δεν χρειάζεται κανενός είδους εκσυγχρονισμό, αφού παραμένει πάντα το φλέγον ζήτημα. Διατηρώντας, λοιπόν, τον ορισμό του άνδρα και της γυναίκας και ένα περιβάλλον διαχρονικό, μπήκαμε στο παιχνίδι της μάχης τους.

Το ότι οι γυναίκες έχουν τους άντρες στο βρακί τους είναι διαχρονική αλήθεια ή έχουν αλλάξει τα δεδομένα;
Όσο και να θέλουμε να το αναιρέσουμε ή να το αμφισβητήσουμε, παραμένει διαχρονική αλήθεια. Το ότι καλύπτεται κάθε εποχή από ένα διαφορετικό περιτύλιγμα, δεν την αναιρεί.

Οι άνδρες έχουν αποδεχτεί αυτή την αλήθεια;
Νομίζω ότι, όχι μόνο είναι αποδεκτή, αλλά αποτελεί και ζητούμενο. Η γοητεία της εξάρτησης από την γυναίκα, όποια κι αν είναι η ιδιότητά της -μητέρα, αδελφή, ερωμένη, σύζυγος, μούσα-, είναι αξίωμα. Αυτού του είδους η ασφάλεια, δεν αντικαθίσταται από τίποτα.

Πιστεύετε ότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά η σημερινή γυναίκα που έχει τον άντρα “μες το βρακί της”;
Δε νομίζω ότι υπάρχουν διακριτά χαρακτηριστικά. Δεν σχετίζεται τόσο με ταξινόμηση συμπεριφορών όσο με ένα παιχνίδι που ορίζεται και από τους δύο.

Κωμωδία VS Δράμα. Τελικά είναι πιο εύκολο να κάνεις τον κόσμο να γελάσει ή να προβληματιστεί;
Η αλήθεια είναι ότι τώρα πια, στεναχωριόμαστε πιο εύκολα απ’ ότι γελάμε. Οπότε εκτιμώ περισσότερο κάποιον που θα με κάνει να γελάσω, παρά να κλάψω. Είναι πιο σπάνιο.

Είστε σκηνοθέτης, χορευτής, συγγραφέας, εικαστικός, ηθοποιός. Καλλιτέχνης-δέκαθλο. Ποια από αυτές τις ιδιότητές σας απολαμβάνετε περισσότερο;
Η απόλαυση βρίσκεται κάπου στη μέση. Προτιμώ ισόποσες αναλογίες από όλες τις εκφράσεις. Αν το καταφέρνω σε μία και μόνη δουλειά, έχει καλώς. Αν όχι, φροντίζω η επόμενη να ισορροπεί την προηγούμενη.

Με την υποκριτική και το χορό ασχολείστε πια;
Όλο και λιγότερο... Αλλά θα το ευχόμουν σαν μια ωραία αλλαγή.

Επόμενα σχέδια;
Δεν αφορούν το θέατρο... Αφορούν τις διακοπές!


Info: Η παράσταση Μες το Βρακί της ανεβαίνει στο θέατρο Πειραιώς 131 κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Παίζουν οι: Πέτρος Γιασεμής, Γεράσιμος Μαύρος, Κωνσταντίνος Μωραΐτης,Δέσποινα Παπαγιάννη, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Μαρία Σκαφτούρα


Σχετικά θέματα:

ViewFaster | Ρινόκερος του Θωμά Μοσχόπουλου
ViewFaster | Έλενα Μεγγρέλη: Η δυναμική των αντιθέσεων
ViewFaster | Η Αφροδίτη με τη Γούνα

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>