Μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, αλλά τον τελευταίο χρόνο ο Balenciaga έχει δει το όνομά του να συνδέεται με περιστατικά κακής μεταχείρισης των μοντέλων του. 

Το μοντέλο Louise Parker, αποκάλυψε στο Instagram ότι έκανε ένα ταξίδι 12 ωρών και έκοψε τα μαλλιά της, μόνο και μόνο για να απορριφθεί από το show την τελευταία στιγμή. 

"Είναι υπέροχο να κάνεις ένα ταξίδι 12 ωρών, να κάνεις δοκιμή αφού έχεις περιμένει για ώρες, να συμφωνείς να σου κόψουν τα μαλλιά σου κοντά μόνο και μόνο για να σε απορρίψουν την επόμενη ημέρα", έγραψε στο Instagram της κάνοντας μια χειρονομία προς το φακό. 

 

It feels great to take a 12 hour trip for a client, be fitted after waiting for hours, agree to have your hair cut for their show, only to be cancelled the following day. Now that you're finally paying attention to "model's rights" (I also got that doctors note to confirm a healthy BMI) maybe I'd feel better if I met with your so called therapist that's on call 24/7. Thanks for the haircut @balenciaga Thanks @kering_official #fuckyoubalenciaga #kering

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise Parker (@louiseparker) στις

Η Parker αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του ομίλου όπου ανήκει ο οίκος Balenciaga, Kering ότι σε συνεργασία με τον επίσης κολοσσό πολυτελών brands LVMH υπέγραψαν ένα καταστατικό που δεσμεύεται να προστατεύει την υγεία των μοντέλων. 

"Τώρα που επιτέλους δίνετε βάση στα δικαιώματα των μοντέλων, νομίζω ότι θα μου έκανε καλό να συναντήσω τον ψυχολόγο σας που υποτίθεται ότι είναι διαθέσιμος 24/7. Ευχαριστώ για το κούρεμα", έγραψε. 

Ωστόσο, ο οίκος με επίσημη ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση, αφού μάλλον ο ατζέντης της δεν την είχε ενημερώσει ότι η διαδικασία της δοκιμής δεν συνεπάγεται τη συμμετοχή της στο show. "Tα 'go and see' και οι δοκιμές δεν σημαίνουν ότι το μοντέλο θα συμμετέχει απαραίτητα και στο show".