Μπορεί τα loafers με τη γούνα να ήταν το πιο δημοφιλές fashion item της χρονιάς, αλλά ο οίκος Gucci αποφάσισε να αλλάξει εντελώς την εικόνα και την πολιτική του, απαγορεύοντας τη χρήση κάθε είδους γούνας. 

Η αλλαγή θα ξεκινήσει από τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 και ο οίκος, έχοντας συνεργαστεί με την οργάνωση The Humane Society of the U.S. και την ιταλική LAV για την προστασία των ζώων, θα γίνει ενεργό μέλος της Fur Free Alliance. 

"Η κοινωνική ευθύνη είναι μία από τις βασικότερες αξίες του οίκου Gucci και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για το περιβάλλον και για τα ζώα", δήλωσε στην επίσημη ανακοίνωση ο CEO Marco Bizarri. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε το επόμενο βήμα και ελπίζουμε να εμπνεύσουμε την καινοτομία και την ευαισθητοποίηση, αλλάζοντας τη βιομηχανία της μόδας προς το καλύτερο".

Αναλογιζόμενος τα statement loafers αλλά και τα γούνινα vintage παλτό που έγιναν σήμα κατατεθέν του οίκου τα τελευταία χρόνια, καταλαβαίνει κανείς πόσο μη αναμενόμενη (αλλά φυσικά θετική) ήταν η απόφαση του οίκου. 

Κι ενώ οίκοι όπως οι Stella McCartney, Giorgio Armani, Hugo Boss, και το Net-A-Porter έχουν ήδη απαγορεύσει τη γούνα, η ισχυρή επιρροή που έχει ο Gucci αναμένεται να κάνει και άλλους να τον μιμηθούν.